• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

SALT I GRØTEN

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • SMÅRETTER & TILBEHØR
    • SUPPER
    • VEGETARRETTER
    • SALATER
    • KJØTTRETTER
    • FISK & SKALLDYR
    • PASTA
    • PIZZA
    • BAKST
    • KAKER
    • DESSERT
    • FROKOST
  • SPARETIPS

Bakt hvitløk

13. august 2017 By KristinKjos 2 Comments

Bakt hvitløk både smaker og lukter aldeles nydelig. I tillegg er det å bake hvitløk er helt ypperlig når kjøleskapet plutselig er fullt av hvitløk, og man vet at det bare er et tidsspørsmål før den begynner å spire. Da er det greit at det finnes metoder for å bevare hvitløken litt lenger.

  • Hele hvitløk
  • Olje, bruk en enkel olivenolje
  • Eventuelt chili eller annen krydder (men det er ikke nødvendig)

Sett stekeovnen på 150 grader. På en stekeplate – eller i en form – strør du utover grovsalt, cirka 1 cm tykt lag. Sett hvitløkene – hele og med alt skallet på – i saltet. Kanskje du til og med har plass til andre grønnsaker, som for eksempel hele løk med skallet på. Eller som meg, som hadde noen gamle poteter og rødbeter som det var på tide å gjøre noe med. Det er imidlertid lurt å passe på litt mer, slik at du ikke baker grønnsakene for mye. Hvis du ikke har grovsalt, holder det å bake den med et bakepapir under hvitløken også.

Bak hvitløken i stekeovnen til den kjennes myk utenpå og bobler litt i toppen. Dessuten kjenner du det på lukten, hvitløken får en deilig varm aroma. De vil nærmest bli karamellisert, og så søte og gode! Steketiden kommer litt an på størrelsen på hvitløken, men du kan beregne alt fra 45 minutter til 1,5 time.

La hvitløken kjøle seg ned litt, og så er det en liten jobb å gjøre. Pill alle de bakte hvitløkfeddene ut av skallet sitt, og ha dem i et egnet glass. Hell så en nøytral olje over hvitløken til det dekker, og tilsett eventuelt noe chili eller annet krydder.

Da er det bare å begynne og bruke dem. Bakt hvitløk passer egentlig til alt du bruker hvitløk til, og er ekstra gode i salatdressing og gryteretter. De er helt obligatoriske i skordalia – hvitløk – og potetstappe – fra Hellas. Håper maten smaker!

Filed Under: SMÅRETTER & TILBEHØR, SPARETIPS Tagged With: hvitløk, olje

Previous Post: « Bondeomelett
Next Post: Veldig enkel linsesuppe »

Reader Interactions

Om meg

Jeg heter Kristin og har en klar agenda med bloggen Salt i grøten: å kaste minst mulig mat, handle på budsjett og ikke minst - lage god mat som alle klarer å lage. Les mer…

Håper du vil følge meg

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • RSS

Comments

  1. Astri Hetland says

    16. august 2017 at 09:47

    Hei, dette ser godt ut, men hvor lenge kan hvitløken i olje stå i kjøleskapet?

    Svar
    • KristinKjos says

      16. august 2017 at 20:37

      Hei hei, jeg svarer deg her også jeg! Beklager at det tok litt tid, men det er ikke alltid jeg er logget på. De bakte hvitløkene har god holdbarhet når de ligger i olje. Sett dem inn i kjøleskapet, så holder de seg enda lenger.

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in