• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

SALT I GRØTEN

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • SMÅRETTER & TILBEHØR
    • SUPPER
    • VEGETARRETTER
    • SALATER
    • KJØTTRETTER
    • FISK & SKALLDYR
    • PASTA
    • PIZZA
    • BAKST
    • KAKER
    • DESSERT
    • FROKOST
  • SPARETIPS

Bakt potet med kjøttsaus

28. oktober 2016 By KristinKjos 2 Comments

Bakt potet med kjøttfyllMange tenker på bakt potet som tilbehør til biff. Da blir den servert som regel med deilig urtesmør eller rømme, kjempegodt og kjempemektig. Faktisk så mektig at jeg synes den bakte poteten gjør seg best som en egen rett. Bakt potet med kjøttsaus er i så måte en god gammel klassiker, og med god grunn.

  • 4 store poteter eller 6 – 8 mindre og jevnstore poteter
  • Grovsalt
  • Litt olje (kan sløyfes)
  • 400 gram kjøttdeig/karbonadedeig
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss tacokrydder
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks tomater
  • 1 boks vann
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ts sukker
  • 1 – 2 ts salt
  • Pepper
  • Lettrømme (kan sløyfes)

Begynn med å sette på stekeovnen på 200 grader. Vask potetene godt, og tørk av dem med kjøkkenpapir. Som regel når man får bakt potet på restaurant, er disse enormt store. Det er ikke noen grunn til at de bør være så store. Jeg pleier stort sett å bruke de potetene jeg har for hånden, og som er helt normale. Fordelen med å bruke mindre poteter, er at steketiden reduseres betraktelig. Uansett – enten de er store eller mindre – så er det viktig at potetene har jevnstor størrelse.

Ha grovsalt i en form, og fordel potetene i saltet. Sørg for at det er litt luft mellom dem, slik at skallet har sjansen til å bli fint og sprøtt overalt. Du kan gjerne smøre dem inn med litt olje også, for å få et ekstra sprøtt skall. Ha dem inn i den varme ovnen, og sjekk dem etter 45 minutter ved normalt store poteter, og etter 1 – 1,5 timer hvis de er store.

Mens potetene passer seg selv i stekeovnen, kan du gjøre klart resten. Finhakk løk og rasp hvitløken. Stek løken blank før du tilsetter hvitløken. La dette surre i 2 – 3 minutter, og tilsett så tacokrydderet. La dette få surre med i nye 2 – 3 minutter før du tilsetter tomatpuréen. Så tilsetter du tomatboksen. Bruk den samme boksen og fyll den opp med vann, og ha det i også. I tillegg tilsetter du 1 ts salt. La så alt få koke uten lokk til mesteparten av væsken har fordampet, og smakene har blandet seg godt med hverandre. Tilsett så eddik og sukker, smak til med ytterligere salt og eventuelt pepper.

Når potetene er ferdig bakt, serveres dem umiddelbart sammen med kjøttsaus og litt rømme. Gjerne en klatt med pesto også. Har du salat til, er det også med på å gjøre måltidet til en fin opplevelse. Håper maten smaker!

Filed Under: KJØTTRETTER, Storfe, Svin Tagged With: kjøttsaus, potet

Previous Post: « Tacokrydder
Next Post: #cookforsyria – da er jeg i gang! »

Reader Interactions

Om meg

Jeg heter Kristin og har en klar agenda med bloggen Salt i grøten: å kaste minst mulig mat, handle på budsjett og ikke minst - lage god mat som alle klarer å lage. Les mer…

Håper du vil følge meg

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • RSS

Comments

  1. Birtes tur- og idéblogg says

    29. oktober 2016 at 12:03

    Ser kjempegodt ut! Takk igjen for gode tips. Jeg heier på deg.

    Svar
  2. KristinKjos says

    1. november 2016 at 19:07

    Hei Birte! Jeg har tydeligvis slått av et eller annet slik at jeg ikke ser kommentarene fra leserne mine. Dette MÅ jeg gjøre noe med NÅ 🙂 I tillegg har jeg opprettet egen mail på siden, og den har jeg også problemer med å bruke…ja, ja. Dette blogglivet må jeg bli litt bedre på. Jeg øver meg, og øver meg! Fint at du heier på meg. Det trenger jeg jammen 😉 Tusen takk for at du kommenterer og står på. Setter enormt pris på det. Stor klem fra meg

    Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in