• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

SALT I GRØTEN

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • SMÅRETTER & TILBEHØR
    • SUPPER
    • VEGETARRETTER
    • SALATER
    • KJØTTRETTER
    • FISK & SKALLDYR
    • PASTA
    • PIZZA
    • BAKST
    • KAKER
    • DESSERT
    • FROKOST
  • SPARETIPS

Blomkålsuppebase

13. juni 2016 By KristinKjos Leave a Comment

DSC_2184Her om dagen fant jeg flere visne blomkålhoder på butikken, og klarte å prute dem til meg for halv pris. Egentlig synes jeg at jeg kunne fått dem, siden butikkpersonalet plukket ut de andre visne hodene for å kaste dem. Neste gang skal jeg foreslå det for dem. Ett av blomkålhodene syltet jeg, men de tre andre skal bli blomkålsuppebase. Dette blir en stor porsjon, som holder til tre måltid. Veldig er greit å ha i frysen til dager man skal ha kjappe og enkle middager.

DSC_2172Blomkålen består som regel av mer enn buketten når du kjøper hodet. I blomkålsuppen bruker jeg alt sammen. Bladene er kjempegode og har mye næring i seg, så bruk alt sammen. Det blir veldig lite som forsvinner i bossbøtten, og enda mer suppe i gryten. Dette er mat som jeg lager i stand en dag jeg har god tid, for eksempel en søndag det regner ute.

  • 3 blomkålhoder med bladene
  • 3 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 store laurbærblad
  • 3 stilker timian (2 ts tørket)
  • 1 ss eplesidereddik
  • 3 ss olje
  • 75 gram smør
  • 2,5 l kaldt vann

DSC_2174Hakk løk og hvitløk. Ha løken over i en stor kjele sammen med laubær og timian, og la det steke og surre forsiktig i olje og smør cirka ti minutter. Tilsett så hakket blomkål og blomkålblader. Nå skal dette røres stekes på svak varme i 20 minutter. Husk å røre inn imellom. Tilsett eplesidereddik og vann. La suppen koke opp, og så skal den småputre i omtrent 1 time. Fyll etter med vann hvis du synes den blir for redusert.

DSC_2226Når er suppen klar til å få en omgang med stavmikseren. Du trenger ikke å ta ut laurbær eller timianstilkene, de er så gjennomkokte at det gjør ingenting om du maler dem med mikseren. Når dette er gjort, avkjøl og fordel blomkålsuppebasen i tre bokser, og putt dem i fryseren til senere bruk.

Filed Under: SPARETIPS, SUPPER, Supper, VEGETARRETTER, Vegetarsupper Tagged With: blomkål, blomkålsuppebase, supper

Previous Post: « Tomatsalsa
Next Post: Syltet blomkål »

Reader Interactions

Om meg

Jeg heter Kristin og har en klar agenda med bloggen Salt i grøten: å kaste minst mulig mat, handle på budsjett og ikke minst - lage god mat som alle klarer å lage. Les mer…

Håper du vil følge meg

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • RSS

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in