Her om dagen fant jeg flere visne blomkålhoder på butikken, og klarte å prute dem til meg for halv pris. Egentlig synes jeg at jeg kunne fått dem, siden butikkpersonalet plukket ut de andre visne hodene for å kaste dem. Neste gang skal jeg foreslå det for dem. Ett av blomkålhodene syltet jeg, men de tre andre skal bli blomkålsuppebase. Dette blir en stor porsjon, som holder til tre måltid. Veldig er greit å ha i frysen til dager man skal ha kjappe og enkle middager.
Blomkålen består som regel av mer enn buketten når du kjøper hodet. I blomkålsuppen bruker jeg alt sammen. Bladene er kjempegode og har mye næring i seg, så bruk alt sammen. Det blir veldig lite som forsvinner i bossbøtten, og enda mer suppe i gryten. Dette er mat som jeg lager i stand en dag jeg har god tid, for eksempel en søndag det regner ute.
- 3 blomkålhoder med bladene
- 3 løk
- 3 fedd hvitløk
- 3 store laurbærblad
- 3 stilker timian (2 ts tørket)
- 1 ss eplesidereddik
- 3 ss olje
- 75 gram smør
- 2,5 l kaldt vann
Hakk løk og hvitløk. Ha løken over i en stor kjele sammen med laubær og timian, og la det steke og surre forsiktig i olje og smør cirka ti minutter. Tilsett så hakket blomkål og blomkålblader. Nå skal dette røres stekes på svak varme i 20 minutter. Husk å røre inn imellom. Tilsett eplesidereddik og vann. La suppen koke opp, og så skal den småputre i omtrent 1 time. Fyll etter med vann hvis du synes den blir for redusert.
Når er suppen klar til å få en omgang med stavmikseren. Du trenger ikke å ta ut laurbær eller timianstilkene, de er så gjennomkokte at det gjør ingenting om du maler dem med mikseren. Når dette er gjort, avkjøl og fordel blomkålsuppebasen i tre bokser, og putt dem i fryseren til senere bruk.
Legg igjen en kommentar