• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

SALT I GRØTEN

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • SMÅRETTER & TILBEHØR
    • SUPPER
    • VEGETARRETTER
    • SALATER
    • KJØTTRETTER
    • FISK & SKALLDYR
    • PASTA
    • PIZZA
    • BAKST
    • KAKER
    • DESSERT
    • FROKOST
  • SPARETIPS

Bondeomelett

8. august 2017 By KristinKjos Leave a Comment

Bondeomelett er en fantastisk rett!Bondeomelett er en fantastisk rett. Her har du sjansen til å bruke de nye ferske grønnsakene dine, men du kan også bruke rester. Alt du trenger er noen gode egg, litt ost av noe slag, og litt fyll som du bestemmer selv.. Denne gangen kom inspirasjonen med svigerfars grønnsaker. Det er ikke hver dag det kommer et lass økologiske deilige råvarer inn i huset, og til og med gratis. Nei, da blir det bondeomelett på menyen!

Svigerfar kom med deilige poteter, kepaløk og mye annet godt. Blant annet hadde han med ruccola, en litt trælete type, som passet utmerket til steking. Han hadde også med helt ny og fersk selleri, som var sååå smaksrik at jeg bare kunne bruke litt av den.

Her lønner det seg å bruke en skikkelig stekefast stekepanne. Jeg har en jernpanne, som jeg bruker til dette. Hvis du ikke har en slik panne, kan du selvfølgelig steke bondeomeletten i en paiform eller liknende.

Jeg har laget en stor omelett, denne kan fint halveres. Husk imidlertid at bondeomelett er like god dagen etter, kald og som matpakke. Jeg gleder meg allerede til lunsj i morgen…

  • 8 – 10 egg
  • 8 – 10 ss vann + 2 dl vann
  • 100 gram philadephiaost, lett (eller annen ost)
  • 1 – 2 ss olje (kan sløyfes hvis du koker alle grønnsakene i vann uten å steke dem først)
  • 1 – 2 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 5 – 6 poteter
  • 1 neve ruccola
  • 1 stilk selleri
  • 1 ts tyrkisk paprika (jeg elsker tyrkisk paprika! Kan erstattes av vanlig pepper)
  • 1 ts salt

Sett aller først stekeovnen på 200 grader. Grovhakk løken, og del potetene i små terninger (1 cm). Ha dette i en oljet stekepanne, og stek til det blir mykt. Finhakk selleri og ruccola, og tilsett dette. Rasp også hvitløk, og ha i tyrkisk pepper og salt. Ha i 2 dl vann, og kok alt sammen så hardt at det freser godt. Hvis du ønsker å lage en magrere omelett, kan du sløyfe stekingen og bare koke grønnsakene på høy varme. Da er det mulig at du trenger litt mer vann enn hva oppskriften tilsier. Kok til vannet er nesten eller helt fordampet.

Bondeomelett er en fantastisk rett!Visp sammen eggene og tilsett 1 ss vann per egg. Tilsett kremosten og bland dette godt sammen. Jeg brukte stavmiskeren. Hell ostemassen over grønnsakene, og sett stekepannen i ovnen. Stek i 15 – 20 minutter.

Det er ikke nødvendig med mye tilbehør til bondeomeletten. Litt enkel salat, for eksempel. Og en god dressing. Jeg var så heldig at svigerfar kom med salat fra hagen også. Håper maten smaker!Bondeomelett er en fantastisk rett!

Filed Under: Grønnsakersretter, SMÅRETTER & TILBEHØR, VEGETARRETTER Tagged With: egg, grønnskaker, rester

Previous Post: « Rustikk pai med nektariner
Next Post: Bakt hvitløk »

Reader Interactions

Om meg

Jeg heter Kristin og har en klar agenda med bloggen Salt i grøten: å kaste minst mulig mat, handle på budsjett og ikke minst - lage god mat som alle klarer å lage. Les mer…

Håper du vil følge meg

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • RSS

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in