Brattwurst og grønnkål er enkel mat i ordets rette forstand. Her kan du velge selv hvilke type pølser du ønsker å spise, jeg umaket meg helt på motsatt side av Bergen by til Solheim kjøtt for å få litt bedre kvalitet på pølsene. Jeg vet at man også finner et veldig godt utvalg på Meny også, men denne gangen hadde jeg lyst på deilig brattwurst fra byens beste pølsemakeri. Forresten, jeg kunne jo saktens laget pølsene selv, for det er jo egentlig en ganske grei jobb. Det tar imidlertid alt for lang tid, så den jobben får jeg ta nærmere jul. Imellomtiden er kjøpepølser fra slakteren helt okei.
- 4 – 6 brattwurst eller andre pølser som du liker (ifølge slakteren beregner man fra 170 – 200 gram per person)
- 1 stor purre
- 1 – 2 ss olje
- 1 pose grønnkål
- 2 dl vann
- 1 ss hvitvinseddik (eller eplesidereddik)
Ja, dette er ikke noe vanskelig å lage. Stek først pølsene ferdige i pannen, husk å snitte pølsene før du steker dem. Når de er ferdigstekt, ta dem ut av stekepannen og legg dem til side. Mens pølsene steker, kan du vaske og kutte opp purren i litt grove biter (og eventuelt grønnkålen, hvis du ikke har kjøpt den ferdig til bruk, slik jeg gjorde). Stek purre og grønnkål i samme stekepanne som pølsene. Dette skal stekes på lav varme, slik at grønnkålen faller sammen og blir god og myk. Tilsett så vann og eddik, og la denne koke nesten inn. Tilsett så pølsene, la alt bli godt og varmt. Ferdig! Ikke noe mer hokuspokus enn som så. ALLE kan lage dette.
Jeg serverte lompe og en god sennep til brattwurst og grønnkål, men det er helt sikkert godt med potetstappe til også. Håper maten smaker!
Legg igjen en kommentar