• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

SALT I GRØTEN

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • SMÅRETTER & TILBEHØR
    • SUPPER
    • VEGETARRETTER
    • SALATER
    • KJØTTRETTER
    • FISK & SKALLDYR
    • PASTA
    • PIZZA
    • BAKST
    • KAKER
    • DESSERT
    • FROKOST
  • SPARETIPS

Daddelkake

15. november 2017 By KristinKjos Leave a Comment

Finnes det en kake jeg skal lage til jul, så er det daddelkake. Du store herlige daddel så god den er!

Dadler kan man datere at man i Midtøsten har spist dadler hele 6000 år før vår tidsregning. Det er mange år med daddelknasking! Ikke bare er dadler godt å spise alene, eller sammen med en kopp te eller kaffe, den gjør seg utmerket i matlaging. Den kan brukes som sukkererstatning eller man kan lage kakefyll eller liknende med bæret (Ja, daddel er et bær). Jeg skal hedre daddelen, og lage en hel kake av godsakene.

  • 250 gram stenløse dadler
  • 1 ts natron
  • 3 dl vann
  • 125 gram smør
  • 2 dl brunt sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 egg
  • 4,5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • Skallet fra én appelsin
  • 1 klype salt

Sett stekeovnen på 180 grader (170 grader varmluft). Begynn med å ta ut stenene til daddelen, del dem opp så mye som du foretrekker (jeg hadde store biter), og kok opp vannet. Ha daddel og natron i en bolle som tåler høy varme, og hell over det kokende vannet. Dette skal nå stå tildekket i omtrent 20 minutter. Da vil du legge merke til at det litt tøffe skallet på daddelen har fått en mykere konsistens.

Visp sukker og smør hvitt, og tilsett ett og ett egg. Husk å vispe godt sammen mellom hvert egg, slik at røren ikke skiller seg. Ha daddelblandingen over i røren og rør dette godt sammen. Rasp appelsinskallet i røren. Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i røren, og rør alt sammen til det ikke lenger finnes noen melklumper.

Ha røren i en springform 22 centimeter i diameter med bakepapir i bunnen, og stek kaken nederst i ovnen i 40 – 45 minutter. Prøv med en kakepinne/tannpirker om kaken er ferdig. Når det ikke lenger henger deig igjen på den, er daddelkaken ferdig. La kaken stå i minst 10 minutter – helst til den blir avkjølt – før du tar den ut av formen.

Daddelkake passer helt perfekt med en god karamellsaus til. Oppskriften som er linket til her, er en salt karamellsaus. Det passer veldig fint til kaken, men hvis du ønsker en søt karamellsaus er det bare å kutte ut saltet. Karamellsaus er definitivt det enkleste tilbehøret. Hvis du imidlertid ønsker å lage litt mer stas på gjestene dine, kan du jo lage denne smørkremen.

Daddelkake med eller uten karamellsaus, sammen med en god kopp kaffe på en lat lørdags formiddag. Jeg sier ja og amen. Håper maten smaker! Du store herlige daddel så god den er!

Filed Under: Frukt - og bærkaker, KAKER Tagged With: daddel

Previous Post: « Socca – eller kikertpannekake
Next Post: Varm hummus med rødbetsalat »

Reader Interactions

Om meg

Jeg heter Kristin og har en klar agenda med bloggen Salt i grøten: å kaste minst mulig mat, handle på budsjett og ikke minst - lage god mat som alle klarer å lage. Les mer…

Håper du vil følge meg

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • RSS

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in