• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

SALT I GRØTEN

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • SMÅRETTER & TILBEHØR
    • SUPPER
    • VEGETARRETTER
    • SALATER
    • KJØTTRETTER
    • FISK & SKALLDYR
    • PASTA
    • PIZZA
    • BAKST
    • KAKER
    • DESSERT
    • FROKOST
  • SPARETIPS

Eltefrie rundstykker

9. september 2016 By KristinKjos Leave a Comment

IMG_20160823_172250Eltefrie rundstykker er det ikke mye strev med. Akkurat som eltefritt brød. Det er samme prosessen der deigen skal heve veldig lenge, det som er forskjellig er selvfølgelig at deigen ikke skal i jerngryten. Derimot er det litt kortere etterheving i forhold til brødet. Så hvis du er utålmodig på å få deigen forvandlet til noe spiselig, er det greit å ty til rundstykker.

  • 400 gram hvetemel
  • 150 gram lettkokte havregryn
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 4 dl vann

Bland hvetemel, havregryn, tørrgjær, salt og sukker godt sammen. Tilsett vannet og rør godt rundt til det blir deig. Så setter du et lokk eller har plastfolie (eller noe annet) over bollen, setter den bort og glemmer den helt til neste dag. Deigen skal heve alt fra 12 – 24 timer.

IMG_20160823_174756Ta et bakepapir på en stekeplate, så du er klar til neste operasjon. Med hjelp fra en slikkepott, drar du i deigen en 4 – 5 ganger. La deigen få hvile omtrent 10 minutter, hvis du har tid. Ellers kan du droppe det, men rundstykkene blir mye bedre da. Ta de to største spiseskjeene du har, tar du en stor skje deig med den ene og med hjelp av den andre, får du den ned på bakepapiret. Forhåpentligvis med ikke alt for mye søl. Hvis det blir litt gris, ikke fortvil, det kommer til å smake godt for det.

IMG_20160823_172150Sett på stekeovnen på 250 grader. Når det har gått 20 – 30 minutter er antakelig ovnen varm nok til at du kan sette inn rundstykkene. Stek dem midt i ovnen til de er gyldne og gjennomstekte. Dette vil ta alt fra 11 – 15 minutter, avhengig av hvordan stekeovnen din fungerer. Avkjøl dem litt på en rist før de spises. Eltefrie rundstykker smaker veldig godt med brunost og smør. Håper maten smaker!

Filed Under: BAKST, Rundstykker & brød Tagged With: eltefritt, havregryn, rundstykker

Previous Post: « Plommesyltetøy – med tre variasjoner
Next Post: Fylt lumaconi med tomatsaus »

Reader Interactions

Om meg

Jeg heter Kristin og har en klar agenda med bloggen Salt i grøten: å kaste minst mulig mat, handle på budsjett og ikke minst - lage god mat som alle klarer å lage. Les mer…

Håper du vil følge meg

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • RSS

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in