• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

SALT I GRØTEN

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • SMÅRETTER & TILBEHØR
    • SUPPER
    • VEGETARRETTER
    • SALATER
    • KJØTTRETTER
    • FISK & SKALLDYR
    • PASTA
    • PIZZA
    • BAKST
    • KAKER
    • DESSERT
    • FROKOST
  • SPARETIPS

Eltefritt brød med chevre og solbærsyltetøy

18. august 2016 By KristinKjos 4 Comments

IMG_20160817_172018Eltefritt brød med chevre og solbærsyltetøy er rett og slett et vellykket eksperiment. Utgangspunktet var at jeg ønsket å lage et brød som både var salt og søtt. Dette ble treff på første forsøk.

  • 500 gram hvetemel
  • 1/2 gram tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 4 dl vann
  • 100 gram chevre
  • 4 ss solbærsyltetøy

Ha hvetemel, gjær, salt og vann i en bolle, og rør ordentlig til det er blitt en deig. Ha på lokk, plastfolie, tallerken eller liknende. Det viktigste er at det skal være sånn nogenlunde lufttett. Sett det bort, glem det, i alt fra 12 – 24 timer.

Når man er klar til å bake ut brødet, gjøres følgende. Strø hvetemel på et bakepapir, den er som regel litt flytende så bollen trenger en omgang med slikkepotten. Forsøk og strekk og bre deigen utover bakepapiret. Smør eller klatt syltetøyet utover og smuldre osten oppå. Ikke smuldre osten for fint, det er godt med de litt salte ostebitene i brødet. Hvis du ønsker å lage en liten tvist, tilsett 1 – 2 ss grovknust pepper også.

Nå kan du brette deigen sammen slik at fyllet forblir inne i brødet, og ikke renner ut. Det er helt vanlig å bli grisete på hendene under denne prosessen, men man kan heldigvis vaske seg etterpå. Det kan også hende at du trenger litt ekstrahjelp av en slikkepott eller kniv. Nå skal brødet heve ytterligere 2 timer. Hvelv en litt stor bolle eller gryte over deigen.

Etter 1 time setter du ovnen på 250 grader, og sett inn jerngryten med lokk. Hvis du ikke har lokk, brukes aluminiumfolie. Det trenger ikke forhåndsvarmes, selvfølgelig. Vent ytterligere 1 time. Fordelen med å bruke bakepapir er at deigen ofte er klissete, og den har flytt utover. Da er det mye greiere å få den over i den varme gryten. Hell deigen i den varme usmurte gryten, og skrap av bakepapiret for å få med hele deigen hvis den har klistret seg. Rist litt – hvis du synes det er nødvendig – i gryten for å få deigen jevnt fordelt. Sett tilbake lokket eller dekk til gryten med aluminiumfolie, og så rett inn i ovnen med den i 30 minutter. Ta av lokket, senk temperaturen ned til 200 grader og stek videre i 15 minutter uten lokk.

Nå er eltefritt brød med chevre og solbærsyltetøy ferdig til å spise. Kjøl brødet helt eller nesten helt ned før du begynner å spise fra det. Brøde smaker godt slik som det er, med itt smør og ekstra syltetøy, eller hva med å teste det ut sammen med en viltgryte. Det tror jeg blir knallgodt. Håper maten smaker!

Filed Under: BAKST, Eltefritt brød, SMÅRETTER & TILBEHØR Tagged With: bakst, chevre, eltefritt, solbærsyltetøy, tilbehør

Previous Post: « Iskrem – på den enkle måten
Next Post: Den aller beste pastasausen »

Reader Interactions

Om meg

Jeg heter Kristin og har en klar agenda med bloggen Salt i grøten: å kaste minst mulig mat, handle på budsjett og ikke minst - lage god mat som alle klarer å lage. Les mer…

Håper du vil følge meg

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • RSS

Comments

  1. Amy Kippers says

    18. august 2016 at 14:44

    Wow ! Genialt !

    Svar
    • KristinKjos says

      18. august 2016 at 15:18

      Det er såååå godt! Verdt å prøve altså 🙂

      Svar
  2. Birte Høgelid says

    18. august 2016 at 23:31

    Ser himmelsk godt ut!!

    Svar
    • KristinKjos says

      19. august 2016 at 00:20

      Hei Birte! Det er altså så godt! Anbefales 😉

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in