Dette er en veldig enkel fiskesuppe, og med få ingredienser. Av grønnsaker er det kun poteter og purre, ellers er det fisk og rekekraft som gjør suppen. Har du ikke rekekraft, fortvil ikke. Bruk en fiskebuljongterning, det er også godt. Her har jeg brukt laks, men den kan fint erstattes av en annen fisk. Suppen er imidlertid veldig deilig slik jeg har laget den her, så har du sjansen, prøv det!
- 400 gram laks eller en annen fisk
- 10 scampi (evt. reker men da litt fler, selvsagt)
- 4 poteter
- 1 stor purre, kun det hvite/lysegrønne
- 1 ss olje
- 1 ss smør
- 7 dl rekekraft/fiskekraft
- 6 dl vann
- 2 ss hvitvinseddik (evt. et glass hvitvin eller eplesidereddik)
- 1 dl fløte
- Finhakket persille (kan sløyfes, eller gressløk)
- 1/2 sitron
Begynn med fisken. Del den opp i terninger, cirka 2 centimeter store. Skvis over litt sitron og salte terningene. Sett disse til side til selve suppen er ferdig.
Rens purren godt, og del den opp i små biter. Skrell potetene og del også dem opp i små biter. Stek purre og potet i olje og smør til purren er blank og myk. Tilsett så hvitvinseddik, stek i 1 minutt til, og tilsett kraft og vann. Dette skal nå kokes godt sammen. Beregn 20 minutter på dette, avhengig av hvilken størrelse du kuttet grønnsakene i. Når du kan klemme potet mot siden av kjelen, og den blir til mos, da er grønnsakene klare til å moses med stavmikseren til en fin og jevn suppe.
Smak til suppen med salt og sitron. Vær forsiktig med saltet, siden fiskebitene også tilfører suppen salt. Ha i fisk og eventuelt rå scampi. Varm dette forsiktig opp, men ikke la suppen koke. Smak til – nok en gang – med salt og sitron. Rett før servering strør du persille i suppen, og eventuelt litt nykvernet pepper. Denne enkle fiskesuppen er god som den er, men suppen blir enda bedre med havrebaguetter til. Håper maten smaker!
Legg igjen en kommentar