• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

SALT I GRØTEN

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • SMÅRETTER & TILBEHØR
    • SUPPER
    • VEGETARRETTER
    • SALATER
    • KJØTTRETTER
    • FISK & SKALLDYR
    • PASTA
    • PIZZA
    • BAKST
    • KAKER
    • DESSERT
    • FROKOST
  • SPARETIPS

Fisk med grønnsaksgrateng

5. januar 2017 By KristinKjos Leave a Comment

Å rydde i kjøleskap og fryser, kan ende godt noen ganger!Fisk med grønnsaksgrateng er en enkel og grei hverdagsrett. Siden januarprosjektet mitt er å tømme fryseren, er denne retten en resultat av hva som lå ved siden av pølsene. Der lå det to solide biter med fisk, både torsk og laks. Laksen får vente til i morgen, og spises sammen med pasta og pesto – favorittretten til min yngste sønn.

Grønnsaksgrateng kan du faktisk bruke hva som helst av fisk, og det vil smake like godt. I dag blir det imidlertid deilig stekt torsk til.

Nedenfor finner du listet opp hva jeg brukte i gratengen. Det er ingenting i veien for at du bytter ut for eksempel kålrot med gulrot, eller utelater noe. Andre grønnsaker som hadde passet helt strålende her er purre, poteter, neper, paprika, squash, for eksempel. Bruk opp de grønnsakene du har, gjerne de som er visne også.

  • 800 gram fisk, ta det du har tilgjengelig eller det som er billigst
  • 1 løk
  • 2 – 3 fedd hvitløk
  • 100 gram kålrot
  • 100 gram sellerirot
  • 1/2 fennikel
  • 1/2 brokkoli
  • 1/2 blomkål
  • 2 – 3 ss olje
  • 1 ss smør
  • 3 dl fløte
  • 100 gram ost (jeg brukte parmesan)
  • Salt og pepper
  • 1 ts timian

Sett stekeovnen på 200 grader. Ta så fram en stor stekepanne, og ha oljen i den. Sett temperaturen på middels varme. Begynn med å grovhakke løken og ha den over i stekepannen. Fortsett med å hakke hvitløken, så kålrot, sellerirot osv. Følg listen nedover. Her er det viktig at de harde grønnsakene får nesten like lang steketid som løken. Husk å røre inn i mellom. Smak til med salt og pepper. Når alle grønnsakene er i stekepannen og den siste grønnsaken du tilsatte har fått 3 minutters steketid, er det klart til å stekes videre i stekeovnen.

Ha grønnsaksblandingen over i en ildfast form, tilsett ost og fløte. Rør alt godt sammen slik at osten fordeler seg jevnt utover. Stek midt i ovnen i 20 minutter. Det hele er ferdig når fløten skummer godt i kantene, og når gratengen har fått en fin gylden farge på toppen.

Salte og pepre fisken godt. I en teflonpanne (helst) tilsetter du litt olje og smøret. Når det såvidt begynner å frese tilsetter du fisken. La den steke på middels varme uten at du rører fisken de første fire minuttene. Tilsett så timian til smørblandingen, rist litt på fisken eller løsne den fra underlaget hvis den har satt seg fast. La fisken få noen minutter til, mens du rister på pannen og øser smørblandingen over fisken. Snu den, og stek omtrent 3 minutter til. Eller til den er ferdig. Torsken som jeg stekte, begynte å flake seg litt. Da visste jeg at den var ferdigstekt.

Fisk med grønnsaksgrateng er en rett som er rask å lage, samtidig som du vet at du får i deg alle de gode grønnsakene man trenger for å få en god hverdag. Server gjerne kokte poteter eller ris til denne, eller bare fisk og grønnsaksblandingen. Det fungerer som bare det. Håper maten smaker!

Å rydde i kjøleskap og fryser, kan ende godt noen ganger!

Filed Under: FISK & SKALLDYR, Laks, Sei, Torsk Tagged With: fisk, fløte, grønnsaker

Previous Post: « Eggemuffins med fetaost, blomkål, purre og soltørket tomat
Next Post: Monas enkle og litt magrere smørkylling – helt uten smør »

Reader Interactions

Om meg

Jeg heter Kristin og har en klar agenda med bloggen Salt i grøten: å kaste minst mulig mat, handle på budsjett og ikke minst - lage god mat som alle klarer å lage. Les mer…

Håper du vil følge meg

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • RSS

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in