Fylte havrebaguetter er basert på samme grunndeig som den vanlige havrebaguettene som. Disse er fylt med løk, rødbetstilker og spisskummin, og er en killer sammen med Bodils rødbetsuppe. Oppfordringen er altså å ta vare på stilkene og bladene er på de ferske betene. Hvis du ikke har det, så er det helt greit å fylle dem med noe annet. Kanskje bare stekt rødløk, for eksempel. Rødbetstilkene er veldig milde i smaken, men fargen er utrolig fin da!
Havrebaguetter:
- 1/2 pakke gjær
- 2 ts salt
- 1 ss honning (eller sirup, sukker…)
- 6 dl lunkent vann
- 2,5 del havrekli eller store havregryd
- 10-12 dl hvetemel
Smuldre gjæren i bakebollen og ha i honning. Hell i vannet, og rør til gjæren løser seg opp. Tilsett havregryn eller havrekli og til slutt hvetemel og salt. Dette blir en ganske løs deig, og kan fint lages uten motoriserte kjøkkenhjelpere. Bland sammen deigen, sett den så til side med en plastpose eller plastfolie over. Der kan deigen fint stå i 1 – 2 timer. Sørg for å gi den et lite puff i ny og ne. I mellomtiden kan du gjøre klart fyllet.
Fyll til to havrebaguetter:
- 1 løk
- 2 dl rødbetstilker
- 1 dl persillerotstilker eller persille (kan sløyfes)
- 1 ts spisskummin
- Salt og pepper
Sett stekeovnen på 250 grader. La stekeovnen bli ferdig varmet, før du begynner å gjøre noe mer med deigen. Når stekeovnen er klar, heller du forsiktig en del av deigen ut på godt melet bakebenk.
Strekk forsiktig i deigen slik at du kan lage en midtstripe med fyll over hele deigleiven. Brett forsiktig deigen over fyllet fra begge sider. Vær forsiktig og forsøk ikke å klemme ut boblene fra deigen, samtidig som du snurrer den forsiktig rundt slik at den likner på en baguette når den kommer ut av ovnen.
Skal det være litt fylt havrebaguette, Deres Kongelige Høyhet Kronprins Haakon Magnus?! Jeg tror han også vil like dem!
Legg brødene over på stekebrettet med bakepapir. Sett stekeplaten direkte inn i ovnen, og stek disse i cirka 20 – 25 minutter. Så er de klare til og spises sammen med Bodils rødbetsuppe. Håper maten smaker!
Legg igjen en kommentar