• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

SALT I GRØTEN

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • SMÅRETTER & TILBEHØR
    • SUPPER
    • VEGETARRETTER
    • SALATER
    • KJØTTRETTER
    • FISK & SKALLDYR
    • PASTA
    • PIZZA
    • BAKST
    • KAKER
    • DESSERT
    • FROKOST
  • SPARETIPS

Grillet laks med couscous og stekte grønnsaker

2. april 2017 By KristinKjos Leave a Comment

Grillet laks med couscous og stekte grønnsaker lager du i en fei! Dette er sunn og god mat på en dag da alle står på farten enten til trening eller noe annet viktig. Selvsagt kan du bytte ut laks med en annen type fisk. Grønnsakene du bruker behøver du bare å tilpasse retten, og ikke omvendt. Med andre ord, ta det du har i kjøleskapet. Sammen med litt yoghurt med urter i, blir dette et kjempegodt måltid.

  • 800 gram laks i skiver
  • 4 ss søt soyasaus (kan sløyfes, eller bruke vanlig soyasaus)
  • Litt chiliflak hvis du har
  • 4 dl couscous
  • 4 dl vann
  • 1 ss smør
  • Salt

Grønnsaksrøre (denne gangen hadde jeg):

  • 1/2 pose ferdig vasket ruccola
  • 4 vårløk
  • 1/2 paprika
  • 2 stenger selleri
  • 2 fedd hvitløk
  • Salt og pepper
  • 1 ss eplesidereddik (kan sløyfes eller erstattes av en annen eddik)
  • 1/2 ts sukker
  • 2 ss olje

Yoghurtdressing:

  • 2 dl yoghurt
  • 1 dl selvvalgte urter (kan sløyfes, eller tilsett 1 ss tørket)
  • Litt olje
  • Salt og pepper

Begynn med couscousen. Følg anvisning på pakken, eller gjør som følger: mål opp couscous i en bolle, tilsett smør og salt. Hell over kokende vann, og rør raskt inn salt og smør. Dekk til bollen, og sett den til side.

Hakk alle grønnsakene slik at de er klare, og sett dem til side. Fortsett med å gjøre klar fisken. Først setter du på grillelementene på varmeste nivå (kan hende du har bedre grill enn meg, så da må du bare justere deretter). Legg fisken i en oljesmurt ildfast form, strø salt over og ha så den søte soyasausen oppå der igjen. Strø litt chiliflak over, hvis du har lyst på litt ekstra sting i fisken. Sett fisken inn under grillen, og sett kjøkkenklokken på 8 – 10 minutter.

Stek eller fres grønnsakene i en oljet stekepanne, og tilsett eddik og sukker, hvis du ønsker det. Salte og pepre. Mens grønnsakene steker, grovhakker du litt urter og har dette i en liten skål sammen med yoghurt. Smak til med salt og pepper, og risle litt olje over til pynt.

Vips! Der var grillet laks med couscous og stekte grønnsaker ferdig. Server dette gjerne i en dyp skål sammen med en gaffel. Dette kan spises stående ved kjøkkenbenken for den som har det ekstra travelt. Ferdig på et blunk, og garantert spist på et blunk. Håper maten smaker!

Filed Under: FISK & SKALLDYR, Laks Tagged With: couscous, laks

Previous Post: « Enkle vegetariske pastaretter
Next Post: Påskekake »

Reader Interactions

Om meg

Jeg heter Kristin og har en klar agenda med bloggen Salt i grøten: å kaste minst mulig mat, handle på budsjett og ikke minst - lage god mat som alle klarer å lage. Les mer…

Håper du vil følge meg

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • RSS

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in