Grillet paprikalaks med sommerkål er den enkleste middagen. Den er ferdig på den tiden det tar å steke laksen. Akkurat en sånn rett som er perfekt på en travel hverdag, hvis man likevel ønsker å opprettholde sunnhetsnivået på et minimum. Da er det bare et ekstra pluss at det smaker fantastisk godt.
I fjor sommer ferierte jeg i Tyrkia en uke, og der fikk jeg smaken på tyrkisk paprika. Den er mer spicy enn den vi er vant med her hjemme, og i tillegg likner den litt på chiliflak. Det fine er at den fint kan kjøpes i internasjonale matvarebutikker, så du trenger ikke å reise helt til Tyrkia for å få laget denne retten her.
- 700 – 800 gram laks
- 2 ss paprikaflak (kan erstattes av 1 ts paprikapulver + 1 ts chili)
- 1 ss olje
- 2 sommerkål
- 2 ss smør
- 1 ss eplesidereddik (eller annen lys eddik)
- 2 ss rømme eller crème fraîche
- Salt og pepper
Sett på grillelementene i stekeovnen hvis du har. Hvis ikke setter du stekeovnen på 200 grader og steker fisken istedet. Det kommer til å smake like godt. Finn så frem en stekeform som rommer fire fine laksestykker, og ha i oljen. Skjær laksen i fire stykker, og ha dem i formen. Aller først snur og vender du laksen litt i oljen, det er ikke så farlig om det ikke kommer så mye olje på hvert stykke. Salt og pepre, og strø over paprika. Sett formen midt i ovnen, og stek fisken i 8 – 10 minutter.
Imens fisken grilles, strimler du opp sommerkålen. Ha så smør i en stekepanne, og ha sommerkålen og eddik i. Rør i kålen underveis så den ikke brenner seg. Kålen er ferdig når den akkurat faller sammen, men fortsatt har noe av sprøheten sin allikevel. Smak til med litt salt og pepper.
Da vedder jeg på at fisken også er klar til å spises. Grillet paprikalaks med sommerkål kan spises akkurat slik, uten noe verdens som helst til. Må du ha en potet, så ta en potet. Det er imidlertid ikke nødvendig. Dette er skikkelig deilig sånn som det er. Håper maten smaker!
Etter dette innlegget bare måtte jeg ha Laks og sommerkål. Takk for tipset.
Åh, ja! Det er såå godt! 🙂