• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

SALT I GRØTEN

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • SMÅRETTER & TILBEHØR
    • SUPPER
    • VEGETARRETTER
    • SALATER
    • KJØTTRETTER
    • FISK & SKALLDYR
    • PASTA
    • PIZZA
    • BAKST
    • KAKER
    • DESSERT
    • FROKOST
  • SPARETIPS

Havrelapper – eller en slags amerikanske pannekaker

2. juli 2016 By KristinKjos Leave a Comment

DSC_2530Havrelapper – eller en slags amerikanske pannekaker – er veldig enkel helgefrokost eller lunsj. Her spiser vi til det er tomt, og gjerne utover hele dagen. Som regel er de spist opp før middag. Som de fleste andre folk, så har ikke vi tilgjengelig friske bær til enhver anledning. Det tror jeg kun er matbloggere som har…nok om det. Men som regel finner jeg noe frossent i fryseren. Det må jo også spises opp! Denne gangen hadde jeg blåbære og tyttebær. Det er en utmerket kombinasjon.

  • 5 dl havregryn (eller havremel)
  • 1 dl sammalt hvete fin
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss olje
  • 3 ts sukker
  • 1/2 ts salt
  • 5 dl blanding av vann, yoghurt og lettmelk (her kan du ta akkurat det du vil, men det er lurt med noe surt)
  • Smør til steking

Disse kan minne litt om havrevaflene jeg har laget, og jeg må innrømme at de smaker litt som dem også. Men det er jo ganske naturlig siden de begge to består for det meste av havre.

Bland alt sammen godt. Her kan du bestemme selv om du skal bruke stavmikseren for å få en jevn masse, eller om du ønsker å ha disse litt grovkornet. Det er også godt. Jeg bruker imidlertid stavmikser fordi jeg liker dem best myke i konsistensen. Når røren er ferdig blandet, sett den til side i minst 20 minutter slik at blandingen for svellet ferdig. Det er store sjanser for at du må tilsette ekstra vann, og da skal røren være litt tykkere enn vaffelrøre.

DSC_2525Havrelappene stekes på svak varme på begge sider til de er gyldenbrune. Server med det du måtte ha for hånden. Denne gangen varmet jeg opp frossen blåbær og tyttebær sammen med litt sukker. Det er også godt med stekte eplebåter, smør og brunost, syltetøy, kanel og sukker…ikke vær så nøye på det. Lag havrelapper selv om du ikke har kjøleskapet fullt av friske bær, for det finnes alltid et alternativ. Håper maten smaker!

Filed Under: FROKOST Tagged With: bakst, havre, havrelapper

Previous Post: « Byggotto med spekeskinke, vårløk og soltørket tomat
Next Post: Brokkolipai »

Reader Interactions

Om meg

Jeg heter Kristin og har en klar agenda med bloggen Salt i grøten: å kaste minst mulig mat, handle på budsjett og ikke minst - lage god mat som alle klarer å lage. Les mer…

Håper du vil følge meg

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • RSS

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in