• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

SALT I GRØTEN

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • SMÅRETTER & TILBEHØR
    • SUPPER
    • VEGETARRETTER
    • SALATER
    • KJØTTRETTER
    • FISK & SKALLDYR
    • PASTA
    • PIZZA
    • BAKST
    • KAKER
    • DESSERT
    • FROKOST
  • SPARETIPS

Indisk kylling med restesaus, cherrytomater, paprika og spinat

26. juni 2017 By KristinKjos Leave a Comment

Indisk kylling med restesaus, cherrytomater, paprika og spinat ble laget med utgangspunkt i restesaus etter kardemommekylling. Egentlig er hele retten preget av «man tager hva man haver»-prinsippet. Så her er du velkommen til å bruke opp gamle grønnsaker. Jeg tipper alt blir godt.Det eneste man bør passe på er å justere når du har oppi hvilke typer grønnsaker. Brokkoli og blomkål, hadde jeg for eksempel ikke kokt mange timer i strekk. Det blir ikke godt.

Dette er en rett som gjør seg selv. Det eneste du en gang i blant bør passe på er at det er nok væske i stekeprosessen. Denne retten kan stå lenge på svak varme. Jeg hadde stekeovnen på 110 grader (selv om det står 120 grader på bildet nedenfor…) i flere timer, mens jeg var på kino og greier. Her kan du variere etter hvor mye tid du har eller om du er hjemme å kan passe på. Så fyrte jeg opp ovnen til 200 grader den siste tiden for at kyllingen skulle få litt brunfarge. Har du ikke tid til dette, så sett stekeovnen på 200 grader med en gang. Dette krever imidlertid litt mer aktivitet fra din side. Nå må du passe på at det ikke svir seg og røre i formen, samt passe på at det er nok væske.

Jeg pleier å kjøpe mye billige cherrytomater og bruker dem ofte i gryter istedenfor tomatboks. Har du imidlertid bare tomatboks, så bruk det. I tillegg hadde jeg en litt vissen grønn paprika og en spretten rød. Spinaten kjøpte jeg med tanke på en salat som aldri ble laget, og den kom også godt med nå.

Jeg tar alltid vare på sauserester og fryser dem ned. Her hadde jeg, som nevnt ovenfor, saus igjen etter da jeg lagde kardemommekylling for noen uker siden. Dette ble en helt ypperlig base. Hvis du ikke har noen sauserester etter et indisk måltid, så tilsetter du følgende ekstra av krydder til langpannen:

  • 2 løk i båter
  • 4 raspet fedd hvitløk
  • 2 ss raspet ingefær
  • 2 laurbærblad
  • 1 ss garam masala
  • 4 kardemommekapsler (1 ts støtt kardemomme)
  • 1 ts støtt kumin
  • 2 ts chiliflak (1 ts støtt chili, eller mindre)
  • 1 lime, saften

(Det er vel heller ikke i veien for å jukse litt her, å kjøpe seg et glass med noe indisk garam masala – eller tikka masalasaus. Det er helt ok her, vil jeg mene.)

Sausen etter kardemommekyllingen er veldig smaksrik, derfor er nesten ikke nødvendig å tilsette noe som helst av ekstra krydder til retten. Jeg tilsatte imidlertid noe, og det er godt å ha noe å forholde seg til selv om dette er et prosjekt der jeg utfordrer deg til å eksperimentere. I tillegg til sauseresten brukte jeg:

  • 4 – 5 kyllinglår
  • 2 paprika
  • 1 boks cherrytomater
  • 1 pose spinat
  • 1 kaffefløte (eller matfløte)
  • 1 beger crème fraîche
  • 1 ss garam masala
  • 1 kanelstang (eller 1 ts støtt kanel)
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts støtt koriander
  • Vann
  • 1 ts sukker
  • Salt og pepper
  • 1 neve med korianderblader

Ok. Dette er veldig veldig enkelt. Ha restesausen i en vid form med høye kanter. Hvis du ikke har restesaus, hopp over dette leddet. Ha i kyllinglårene, del paprika i store biter og cherrytomater i to. Tilsett så alt krydderet (eventuelt alt i listen ovenfor, hvis du ikke har sauserester), fløte og crème fraîche. Tilsett salt og pepper. I tillegg har du i rikelig med vann. Begynn med 4 deciliter. Sett formen inn i stekeovnen på foretrukket temperatur, og stek i vei. Ha et lite øye med formen hvis temperaturen er over 120 grader. Hvis ikke kan den putre i vei noen timer uten tilsyn. Husk rikelig med vann hvis du også stikker på kino i mellomtiden.

30 minutter før du skal spise, skru opp varmen på stekeovnen til 200 grader. Når kyllingen er blitt fin og brun, tar du formen ut. Ha i posen med spinat, trykk og klem den ned i sausen så godt det lar seg gjøre. Tilsett eventuelt litt ekstra vann. Strø sukker og litt mer salt (hvis det er nødvendig) over spinaten. Sett formen inn igjen i stekeovnen. Etter 3 – 5 minutter, røre du spinaten litt bedre inn i sausen. Smak på den, og kjenn etter om det er noe den mangler.

Indisk kylling med restesaus, cherrytomater, paprika og spinat er spiseklar, det gjenstår bare å strø koriander på toppen. Server gjerne litt ekstra til, som for eksempel syltet blomkål, chapati og ris.

TIPS: Jeg hadde ikke chutney tilgjengelig, så da fant jeg frem litt plommesyltetøy som jeg jazzet opp med chili og fersk, raspet ingefær. Det ble helt ok!

Da er den litt merkelige oppskriften på indisk kylling med restesaus, cherrytomater, paprika og spinat herved nedtegnet. Håper du finner din egen måte å lage den på, og som treffer din gane. Husk at alt jeg har foreslått her av ingredienser kan byttes ut og erstattes av hva du eventuelt måtte ha tilgjengelig av råvarer. Håper maten smaker!

Filed Under: KJØTTRETTER, Kylling, SPARETIPS Tagged With: kyllinglår, restesaus

Previous Post: « Kardemommekylling
Next Post: Pizza med blomkarsetopping »

Reader Interactions

Om meg

Jeg heter Kristin og har en klar agenda med bloggen Salt i grøten: å kaste minst mulig mat, handle på budsjett og ikke minst - lage god mat som alle klarer å lage. Les mer…

Håper du vil følge meg

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • RSS

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in