Iskrem med melkesjokolade og kaffe ble en vinner hos den yngre garde. Oppskriften har bare et hint av kaffe, slik at den kun er med på å fremheve den deilige melkesjokoladen. Dette er veldig enkel iskrem, basert på kondensert melk, kremfløte og matyoghurt. Jeg pleier å dele iskrembasen i to, og tilsette to forskjellige smaker. Oppskriften er derfor basert på en halv iskrembase. Denne kan du enkelt doble ved hjelp av litt hoderegning, hvis du bare ønsker å lage iskrem med melkesjokolade og kaffe.
- 1/2 iskrembase. Oppskriften finner du her.
- 150 gram melkesjokolade
- 5 ss vanlig traktekaffe
- 1 klype salt
Del melkesjokoladen i biter, og ha sjokoladen og kaffe i en bolle over et vannbad. Et vannbad betyr at man har en litt stor bolle plassert over en litt mindre kjele med kokende vann. Pass på at det ikke er så mye vann at bollen kommer nær det kokende vannet. Det er heller ikke lurt å la vannet koke, men heller syde. På denne måten smelter sjokoladen i et passe tempo, og blir fin og enkel og håndtere videre.
Når sjokoladen har smeltet, rør den forsiktig sammen med kaffen. Avkjøl blandingen slik at iskrembasen ikke smelter og blir rennende. Tilsett så sjokolade -og kaffeblandingen. Det gjør ingenting at det klumper seg litt, eller ikke blir helt jevnt utrørt. Ha røren i en bolle med lufttett lokk, og ha den umiddelbart i fryseren. Nå er det bare å vente til det hele stivner i en 4 – 6 timer, avhengig av hvor kaldt det er i fryseren din. Lag gjerne isen ferdig dagen før du skal servere den. Husk å ta opp isen fra fryseren 60 – 30 minutter før den skal spises, og sett den i kjøleskapet. Da blir iskrem med melkesjokolade og kaffe akkurat passe myk til den skal spises. Håper maten smaker!
Legg igjen en kommentar