Kokos -og sitruskake. Joda, dette ble et skikkelig bra eksperiment altså! Jeg var så fornøyd at jeg fant ut at jeg trengte en upartisk gane, bare for å få det bekreftet at kaken faktisk var så god som jeg trodde. Jeg tok på meg tøflene, delte kaken i to og testet den ut på naboen. Nabo Solveig godkjente kaken, og har til og med etterspurt oppskriften. Og her er denne saftige og tropiske herligheten.
- 50 gram smør
- 1,5 dl kokosmelk
- 1,5 dl sukker
- 3 egg
- 2,5 dl speltmel (eller vanlig hvetemel)
- 1 dl tørket kokos eller kokosmel
- 1,5 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 1 klype salt
- 1,5 sitroner, skall og saft
- 1 lime, skall og saft
- 1 – 1,5 dl melis
Begynn med å sette stekeovnen på 170 grader, med over -og undervarme. Visp egg og sukker til eggedosis mens du smelter smøret. Du får også tid til å måle opp alt det tørre – speltmel, kokos, salt, bakepulver og vaniljesukker – og bland dette godt sammen. Rasp skallet av den ene sitronen og limen, og bland dette også inn i melblandingen. Nå er eggedosisen bra nok, og tilsett smeltet smør, kokosmelk og saften fra limen. Bland inn alt det tørre med en slikkepott. Det gjør ingenting om du blander det godt sammen, dette er ikke et sukkerbrød. Hell røren i en rundform, enten smurt eller med bakepapir i bunnen. Stek kaken i 35 – 40 minutter nederst i stekeovnen. Kjenn etter med en kakepinne om kaken er ferdig eller ikke, og stek den noen minutter ekstra hvis den ikke er ferdig.
Mens kaken steker skviser du saften fra sitronene i en bolle, og blander inn melis. Dette er skal være en tynn og litt suppeaktig blanding. Rør godt slik at klumpene forsvinner. Når kaken er ferdig hell melis -og sitronblandingen over den rykende varme kaken. La så kaken stå til den blir avkjølt, og så kan du ta den ut av formen. Strø gjerne litt ekstra melis på toppen til pynt.
Kokos -og sitruskake ble virkelig godt, og det er ikke noe i veien for å ha litt iskrem til kaken. Jeg nøyde meg med en kopp kaffe, og det var også veldig godt. Håper maten smaker!
Legg igjen en kommentar