Kokosfisk er en veldig enkel og grei hverdagsrett. I tillegg smaker den så godt at du nesten får følelsen av at det er helg, selv om det bare er en helt vanlig onsdag. Siden det er skreisesong, brukte vi det. Her kan du imidlertid bruke andre fiskesorter, som for eksempel sei. Det er helt opp til deg.
- 700 – 800 gram hvit fisk
- 1 paprika
- 3 vårløk
- 2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
- 1 boks kokosmelk
- 2 egg
- 2 ts karri
- 1 sitron, saften
- Salt og pepper
- 1/2 potte med koriander
- 4 ss kokosflak (kan sløyfes)
Sett stekeovnen på 200 grader, varmluft. Skjær fisk i store biter, paprikaen og vårløken i små biter. Rasp hvitløken. Hakk koriander. Ha alt i en ildfast form. Pisk sammen kokosmelk, sitronsaft og egg, og krydre eggestanden med karri, salt og pepper. Hell eggestanden over fisken og grønnsakene, og bland alt godt sammen. Husk at hvit fisk krever en del salt, så ikke vær engstelig om eggestanden smaker for salt. Den vil ikke være det når retten er ferdigstekt. Stek kokosfisken i cirka 20 minutter. Strø eventuelt over med kokosflak, men det trenger man strengt tatt ikke.
Kokosfisk smaker aller best sammen med litt ris og en frisk grønn salat. Jeg synes dette ble skikkelig fest, til tross for at jeg ble litt skuffet da jeg tok formen ut av stekeovnen. Det blir garantert spist kokosfisk flere ganger her i huset. Håper maten smaker!
og jeg som elsker kokos!
Kokos er sååå godt! Kanskje jeg rett og slett lage denne i dag. Helt uinspirert i dag. Men det tar seg nok opp igjen!
Nam, dette var knallgodt ?
Hei Caroline
Så veldig kjekt å høre! 😀
Stor klem til deg!