• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

SALT I GRØTEN

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • SMÅRETTER & TILBEHØR
    • SUPPER
    • VEGETARRETTER
    • SALATER
    • KJØTTRETTER
    • FISK & SKALLDYR
    • PASTA
    • PIZZA
    • BAKST
    • KAKER
    • DESSERT
    • FROKOST
  • SPARETIPS

Kokosfisk

15. mars 2017 By KristinKjos 4 Comments

Jeg ble veldig skuffet da maten ble tatt ut av stekeovnen, men det gikk over etter første biten. Det ble helg midt i uken!Kokosfisk er en veldig enkel og grei hverdagsrett. I tillegg smaker den så godt at du nesten får følelsen av at det er helg, selv om det bare er en helt vanlig onsdag. Siden det er skreisesong, brukte vi det. Her kan du imidlertid bruke andre fiskesorter, som for eksempel sei. Det er helt opp til deg.

  • 700 – 800 gram hvit fisk
  • 1 paprika
  • 3 vårløk
  • 2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 egg
  • 2 ts karri
  • 1 sitron, saften
  • Salt og pepper
  • 1/2 potte med koriander
  • 4 ss kokosflak (kan sløyfes)

Sett stekeovnen på 200 grader, varmluft. Skjær fisk i store biter, paprikaen og vårløken i små biter. Rasp hvitløken. Hakk koriander. Ha alt i en ildfast form. Pisk sammen kokosmelk, sitronsaft og egg, og krydre eggestanden med karri, salt og pepper. Hell eggestanden over fisken og grønnsakene, og bland alt godt sammen. Husk at hvit fisk krever en del salt, så ikke vær engstelig om eggestanden smaker for salt. Den vil ikke være det når retten er ferdigstekt. Stek kokosfisken i cirka 20 minutter. Strø eventuelt over med kokosflak, men det trenger man strengt tatt ikke.

Kokosfisk smaker aller best sammen med litt ris og en frisk grønn salat. Jeg synes dette ble skikkelig fest, til tross for at jeg ble litt skuffet da jeg tok formen ut av stekeovnen. Det blir garantert spist kokosfisk flere ganger her i huset. Håper maten smaker!Jeg ble veldig skuffet da maten ble tatt ut av stekeovnen, men det gikk over etter første biten. Det ble helg midt i uken!

Filed Under: FISK & SKALLDYR, Sei, Torsk Tagged With: kokosmelk, torsk

Previous Post: « Melanzane alla Parmeggiana
Next Post: Oksegryte med mørkt øl og rotgrønnsaker »

Reader Interactions

Om meg

Jeg heter Kristin og har en klar agenda med bloggen Salt i grøten: å kaste minst mulig mat, handle på budsjett og ikke minst - lage god mat som alle klarer å lage. Les mer…

Håper du vil følge meg

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • RSS

Comments

  1. amykip says

    15. mars 2017 at 22:25

    og jeg som elsker kokos!

    Svar
    • KristinKjos says

      15. mai 2017 at 13:32

      Kokos er sååå godt! Kanskje jeg rett og slett lage denne i dag. Helt uinspirert i dag. Men det tar seg nok opp igjen!

      Svar
  2. Caroline says

    28. mars 2017 at 23:10

    Nam, dette var knallgodt ?

    Svar
    • KristinKjos says

      29. mars 2017 at 11:06

      Hei Caroline
      Så veldig kjekt å høre! 😀
      Stor klem til deg!

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in