For deg som liker rødbeter er mutabal shawandar – rødbetdip tingen. Mutabal shawandar er en deilig søtlig, jordlig, nøttete dip, full av smak og farge. Denne er like god sammen med litt brød og olje, som sammen med hvit fisk. I Syria serverer man mutabal shawandar både kald og varm.
- 5 – 6 rødbeter (eller en blanding av beter)
- 1 dl tahini
- 1 sitron, saften
- 2 fedd hvitløk
- Salt og pepper
Del rødbetene i biter, og kok dem til de er møre. Dette tar nesten en time. Hell av vannet, og ha rødbetene umiddelbart i en blender eller matmølle. Tilsett tahini, hvitløk og sitronsaft og blend i vei. Smak til med pepper og salt underveis. Gjerne litt mer sitronsaft også, hvis du foretrekker det.
Servér mutabal shawandar – rødbetdip – med litt olje og ristede pinjekjerner, eller gjør litt stas på den og gjør den om til en liten forrett. Etter tips fra en kollega på Instagram, serverte jeg rødbetdippen i en halv avokado, timian, ristede frø og kikerter, litt balsamico og olje over. Da både ser og smaker det kjempegodt. Håper maten smaker!
Legg igjen en kommentar