Nudelsuppe med kjøttboller er den siste av tre retter som lages med utgangspunkt i en svineknoke. Her er det svinekraften som skal slurpes og varme oss. Smaken av mild kjøttkraft er deilig sammen med silkemyke nudler, smaksrike kjøttboller, sprø vårløk og knasende brokkoli. Chilien sparker litt, og koriander og lime binder alle smakene sammen. Åhh, så deilig.
- 1 l svinekraft (sånn omtrent)
- 400 gram svinekjøttdeig
- 2 ss ingefær
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 – 1 ss sesamolje (kan sløyfes)
- 200 gram nudler (mer enn nok til fire sultne personer)
- 4 vårløk
- 1 stilk brokkoli
- 1 – 3 røde chili
- 1 dl korianderblader
- 2 – 3 ts salt
- 1 lime
- Pepper
- Fiskesaus (kan sløyfes)
Begynn med å lage kjøttbollene. Ha kjøttdeig i en bolle og tilsett hvitløk, ingefær, sesamolje og 1,5 ts med salt. Smak til, det kan hende du trenger mer salt. Det er mange som synes sesamolje blir en litt for kraftig smak, og du kan enten kutte det helt ut eller for eksempel tilsette en spiseskje med ristet sesamfrø. Bland ingrediensene godt med kjøttdeigen, og rull så små boller av deigen.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og kok nudlene etter anvisning på pakken. Nå er det også på tide å kutte grønnsakene. Vårløken snittes i centimeterlange biter, korianderblader grovhakkes, brokkolien kuttes i små buketter, og chilien finsnittes.
Varm opp kraften, ha i kjøttbollene og la dem syde i 3 minutter. Tilsett så brokkoli, vårløk og chili. Gi alt et raskt oppkok, og ta suppen av varmen. Smak kraften til med salt, fiskesaus, limesaft og pepper. Ha koriander i suppen helt til slutt. Legg nudler i bunnen av skålen, og øs deilig suppe over. Sånn serverer man nudelsuppe med kjøttboller.
Nudelsuppe med kjøttboller kan selvfølgelig tilsettes ytterligere grønnsaker. Kanskje du ikke har brokkoli, men blomkål. Eller du vil ha litt paprika i tillegg. Gulrøtter er også veldig godt i denne suppen. Her er det bare å eksperimentere. Håper maten smaker!
Legg igjen en kommentar