• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

SALT I GRØTEN

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • SMÅRETTER & TILBEHØR
    • SUPPER
    • VEGETARRETTER
    • SALATER
    • KJØTTRETTER
    • FISK & SKALLDYR
    • PASTA
    • PIZZA
    • BAKST
    • KAKER
    • DESSERT
    • FROKOST
  • SPARETIPS

Ovnsbakt tomatsuppe

4. oktober 2016 By KristinKjos Leave a Comment

img_20161004_021256Ovnsbakt tomatsuppe er den beste tomatsuppen! Det gjelder som med en del andre ting alt her i livet, å ta seg gooood tid. Her skal grønnsakene bake i ovnen før de lages suppe på. Bakingen gir dem dybde og sødme, som gjør suppen helt uimotståelig. Fytte, så godt!

Dette er en stor porsjon, og suppen er mektig. Del suppen i to før du har i fløten, så har du to gode middager i vente.

  • 1,5 kg tomater
  • 2 røde paprika
  • 2 rødløk
  • 1 chili (kan sløyfes)
  • 5 – 6 fedd hvitløk (kan sløyfes)
  • 3 – 5 sjampinjonger
  • 4 laurbærblad
  • 1 stilk rosmarin (eller 1 ts tørket)
  • 1 ts timian
  • 1 dl olje
  • 1,5 l vann
  • 3 dl fløte
  • Salt og pepper
  • Sukker eller honning
  • 1 – 2 ss balsamicoeddik
  • 2 – 3 ts maisenna (kan sløyfes)

Sett stekeovnen på 200 grader aller først. Vask og del så alle tomatene i fire. Del paprikaene i to, skrap ut innmaten, og del hver halvdel i fire.  Grovhakk rødløk, sopp og chili. Ha alt i en stor ildfast form, sammen med timian, rosmarin og laurbærbladene. Tilsett så all olje, og bland dette godt sammen. Sett det inn i stekeovnen, og stek det i omtrent 50 minutter til 1 time. Husk og rør i grønnsakene hvert tyvende minutt. Når den ildfaste formen har fått litt sort rundt kantene, er alt klart.

img_20160926_212609Ha grønnsakene i enten en kjele eller en stor bolle. Tilsett vannet, og med stavmikseren moser du alle smakene inn i hverandre. På dette stadiet pleier jeg å sile suppen, men det behøver du strengt tatt ikke. Den er veldig god sånn som den er. Virkelig. Den får imidlertid en litt mer tomatsuppeaktig konsistens hvis du siler den, synes jeg. Da tar du selvsagt grønnsakene direkte i kjelen med en gang.

img_20160926_212438Varm så opp suppen i kjelen, smak til med salt og pepper, balsamicoeddik, sukker eller honning og fløte. Det kan absolutt være sånn at du ikke trenger all fløten, men her må du nesten smake deg frem. Det er så individuelt hvor mye man liker. Det kan jo hende du ønsker å kutte det helt ut, i så fall er det også smaken og behag. Hvis du har silt suppen og synes den er litt for tynn, er det greit å tilsette litt maisenna for å tykne suppen litt.

Det var ikke mer suppe igjen da vi var ferdige med middagen, og det vil jeg si er et kvalitetstegn. Det var heller ikke mer eltefritt hirsebrød igjen. Hvis du skulle ønske å tilsette koriander for eksempel, så tror jeg at det hadde smakt helt himmelsk. Jeg hadde ikke koriander, men laget en basilikumolje som jeg dryppet på. Den lager du veldig enkelt: Basilikum, olje, litt salt og pepper. Vann kan selvsagt byttes ut med kraft. Håper maten smaker!

Filed Under: SUPPER, Supper, VEGETARRETTER, Vegetarsupper Tagged With: suppe, tomat

Previous Post: « Eltefritt brød med hirse
Next Post: Baconsurret persillerot »

Reader Interactions

Om meg

Jeg heter Kristin og har en klar agenda med bloggen Salt i grøten: å kaste minst mulig mat, handle på budsjett og ikke minst - lage god mat som alle klarer å lage. Les mer…

Håper du vil følge meg

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • RSS

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in