• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

SALT I GRØTEN

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • SMÅRETTER & TILBEHØR
    • SUPPER
    • VEGETARRETTER
    • SALATER
    • KJØTTRETTER
    • FISK & SKALLDYR
    • PASTA
    • PIZZA
    • BAKST
    • KAKER
    • DESSERT
    • FROKOST
  • SPARETIPS

Påskekake

5. april 2017 By KristinKjos 2 Comments

Neste uke er det jammen meg påske igjen. Da må det jo bakes litt ekstra gode kaker, og påskekaken i år er en variasjon av sitronkaken jeg laget for en stund siden. En ekte kladdkake mettet med appelsin. Dette er en kake man også kan tilsette sjokoladebiter, eller hva med å raspe mørk sjokolade over kaken rett før servering? Mange gode muligheter her altså. Jeg pyntet den med dragerte mandelegg fra Anton Berg og et lite melisdryss. Men nå er jeg også en enkel jente fra landet, og krever ikke mer for å kose meg.

  • 150 gram meierismør
  • 2,5 dl sukker
  • 1 liten klype salt
  • 3 egg
  • 3 dl hvetemel
  • 2 appelsiner, skallet fra begge og saften fra 1,5 appelsin

Sett stekeovnen på 180 grader. Begynn med å smelte smøret. Vask appelsinene godt, og rasp det ytterste skallet av appelsinene, og skvis saften. Visp dette sammen med egg, salt og sukker. Her er det et poeng at du ikke pisker til eggedosis, men bare til det blir en god og blank røre. Bland så vekselvis i smeltet smør og hvetemelet til en seig røre.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek den midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Det er viktig å bli godt kjent med stekeovnen sin, og beregne tiden deretter. For eksempel holder det i lange baner med 20 minutter i min ovn. Kaken skal ikke være deigete i midten, bare bløt. Rister du på den skal kaken disse litt. Avkjøl den i formen, helst i mer enn 2 timer før den skal spises. Da blir den også fastere i konsistensen og lett å få ut av formen uten at den går i stykker. Løsne kaken forsiktig fra formkantene med en kniv, og dra forsiktig av bakepapiret fra undersiden. Legg den over på et kakefat.

Nå står du fritt til å pynte den så påskeaktig som du vil. Ovenfor gav jeg noen tips, som å strø melis og pynte med de små deilige dragerte påskeeggene til Anton Berg, eller raspe mørk sjokolade over. Det kan hende det er godt å tilsette 100 gram opphakket sjokolade under stekingen også. Eller hva med å pynte med bringebær? Nammenam! Uansett, dette er en skikkelig deilig og enkel påskekake.

Påskekake med appelsin serveres med en god kopp kaffe eller te til. Jeg gjentar; vær forsiktig så du kommer helskinnet fra kaffebordet. Håper maten smaker!

Filed Under: Frukt - og bærkaker, KAKER Tagged With: appelsin

Previous Post: « Grillet laks med couscous og stekte grønnsaker
Next Post: Eltefritt brød med rug »

Reader Interactions

Om meg

Jeg heter Kristin og har en klar agenda med bloggen Salt i grøten: å kaste minst mulig mat, handle på budsjett og ikke minst - lage god mat som alle klarer å lage. Les mer…

Håper du vil følge meg

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • RSS

Comments

  1. Heidi says

    5. april 2017 at 18:14

    Den ser skikkelig god ut!

    Svar
    • KristinKjos says

      5. april 2017 at 19:15

      Den ble skikkelig god også, gitt 🙂 Er du interessert i litt mer finesse, prøv sitronkaken. 😉

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in