• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

SALT I GRØTEN

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • SMÅRETTER & TILBEHØR
    • SUPPER
    • VEGETARRETTER
    • SALATER
    • KJØTTRETTER
    • FISK & SKALLDYR
    • PASTA
    • PIZZA
    • BAKST
    • KAKER
    • DESSERT
    • FROKOST
  • SPARETIPS

Pizza med bacon og sopp

11. august 2016 By KristinKjos Leave a Comment

IMG_20160811_094040Fredag er det pizzakveld som alltid her i heimen, og det er på tide å prøve noe nytt på toppen av bunnen. Pizza med bacon og sopp er en klassiker. Men sammen med en osteblanding av nøytral smøreost og parmesan og grillet aubergine og squash ble dette en høydare. Denne skal jeg jammen lage denne fredagen også! Med eller uten bacon. Like godt. Denne porsjonen passer til to middels store pizzaer.

  • Pizzadeig, oppskrift finner du her
  • 1 liten squash
  • 1 liten aubergine
  • 3 aromasopp
  • 3 sjalottløk (eller en vanlig løk)
  • 6 striper tynn bacon
  • 18 Semitørkede tomater, oppskrift finner du her (kan sløyfes eller erstattes av soltørkede tomater, men halvér antallet)
  • Salt og pepper
  • 1 – 2 ss olje

Pizzasaus:

  • 200 gram nøytral smøreost, med romtemperatur
  • 100 gram parmesanost
  • 1 – 2 ss tørket chili (kan erstattes av 2 ferske eller droppes helt)
  • 2 fedd hvitløk

Lag pizzadeigen som anvist i oppskriften. Sett på grillelementene i stekeovnen, eller på 250 grader hvis du ikke har grillelementer. Skjær auberginen og squashen i tynne skiver og legg dem på en bakepapirkledd stekeplate tett inntil hverandre. Salte og pepre litt. Sett disse lavt inn i ovnen slik at de tørkes godt ut. Når de er pene og brune oppå er de klare til bruk. De skal bare stekes på den ene siden. Del sopp i tynne skiver og hakk løken. Stek dette sammen i olje til det er fint og brunt. Sett det så til side.

DSC_3356Ta den romtempererte smøreosten i en bolle. Tilsett raspet parmesanost og hvitløk, samt tørket eller finhakket fersk chili. Hvis du synes det er for mye chili, reduser dette etter din smak. Hjemme hos oss liker vi det litt spicy.

DSC_3361Sett stekeovnen på 300 grader eller så høyt som ovnen din går, og på varmluft. Kjevle ut bunnen og legg den på et stekebrett med bakepapir. Smør så forsiktig ostesausen over pizzabunnen (husk at denne porsjonen er til to pizzaer). Fordel halvparten av auberginene og squashen oppå sausen, og da med den ustekte siden opp. Dryss på halvparten av soppblandingen, og del 3 baconstripene i mindre biter og fordel dem utover pizzaen. Fordel så halvparten av de semitørkede tomatene utover. Sett pizzaen nederst i stekeovnen i 7 – 10 minutter, avhengig av hvor skarp ovnen din er. Så er det bare å servere pizza med bacon og sopp, gjerne med litt basilikum på toppen og et glass rødvin ved siden av. Håper maten smaker!

Filed Under: PIZZA, Pizza med kjøttfyll Tagged With: bacon, kjøtt, pizza, sopp

Previous Post: « Salat med langtidsstekte rødbeter og løk
Next Post: Svenskekladd med rips og villbringebær »

Reader Interactions

Om meg

Jeg heter Kristin og har en klar agenda med bloggen Salt i grøten: å kaste minst mulig mat, handle på budsjett og ikke minst - lage god mat som alle klarer å lage. Les mer…

Håper du vil følge meg

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • RSS

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in