Fredag er det pizzakveld som alltid her i heimen, og det er på tide å prøve noe nytt på toppen av bunnen. Pizza med bacon og sopp er en klassiker. Men sammen med en osteblanding av nøytral smøreost og parmesan og grillet aubergine og squash ble dette en høydare. Denne skal jeg jammen lage denne fredagen også! Med eller uten bacon. Like godt. Denne porsjonen passer til to middels store pizzaer.
- Pizzadeig, oppskrift finner du her
- 1 liten squash
- 1 liten aubergine
- 3 aromasopp
- 3 sjalottløk (eller en vanlig løk)
- 6 striper tynn bacon
- 18 Semitørkede tomater, oppskrift finner du her (kan sløyfes eller erstattes av soltørkede tomater, men halvér antallet)
- Salt og pepper
- 1 – 2 ss olje
Pizzasaus:
- 200 gram nøytral smøreost, med romtemperatur
- 100 gram parmesanost
- 1 – 2 ss tørket chili (kan erstattes av 2 ferske eller droppes helt)
- 2 fedd hvitløk
Lag pizzadeigen som anvist i oppskriften. Sett på grillelementene i stekeovnen, eller på 250 grader hvis du ikke har grillelementer. Skjær auberginen og squashen i tynne skiver og legg dem på en bakepapirkledd stekeplate tett inntil hverandre. Salte og pepre litt. Sett disse lavt inn i ovnen slik at de tørkes godt ut. Når de er pene og brune oppå er de klare til bruk. De skal bare stekes på den ene siden. Del sopp i tynne skiver og hakk løken. Stek dette sammen i olje til det er fint og brunt. Sett det så til side.
Ta den romtempererte smøreosten i en bolle. Tilsett raspet parmesanost og hvitløk, samt tørket eller finhakket fersk chili. Hvis du synes det er for mye chili, reduser dette etter din smak. Hjemme hos oss liker vi det litt spicy.
Sett stekeovnen på 300 grader eller så høyt som ovnen din går, og på varmluft. Kjevle ut bunnen og legg den på et stekebrett med bakepapir. Smør så forsiktig ostesausen over pizzabunnen (husk at denne porsjonen er til to pizzaer). Fordel halvparten av auberginene og squashen oppå sausen, og da med den ustekte siden opp. Dryss på halvparten av soppblandingen, og del 3 baconstripene i mindre biter og fordel dem utover pizzaen. Fordel så halvparten av de semitørkede tomatene utover. Sett pizzaen nederst i stekeovnen i 7 – 10 minutter, avhengig av hvor skarp ovnen din er. Så er det bare å servere pizza med bacon og sopp, gjerne med litt basilikum på toppen og et glass rødvin ved siden av. Håper maten smaker!
Legg igjen en kommentar