• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

SALT I GRØTEN

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • SMÅRETTER & TILBEHØR
    • SUPPER
    • VEGETARRETTER
    • SALATER
    • KJØTTRETTER
    • FISK & SKALLDYR
    • PASTA
    • PIZZA
    • BAKST
    • KAKER
    • DESSERT
    • FROKOST
  • SPARETIPS

Pizza med italiensk juksepølse

10. juni 2016 By KristinKjos Leave a Comment

DSC_1697 (2016-05-31)Pizza med italiensk juksepølse – en slags salchicha som er en krydret pølse fra Italia – er blitt veldig populært blant ungdommen hjemme hos oss. Ja, forresten, den er populær hos oss alle egentlig. Men vi av den eldre garde ønsker gjerne noe annet enn bare kjøtt på pizzaen. Vi har juksepølse i tillegg til grillede grønnsaker  for eksempel, eller bare løk skjært i skiver, litt oliven og litt cheddarost. Ungene foretrekker bare juksepølse og ost.

  • 400 gram kjøttdeig (ikke karbonade, det blir for magert)
  • 4 fedd hvitløk
  • 4 ss olje
  • 1 ss hvitvinseddik (eventuelt eplesidereddik)
  • 2 ss fennikelfrø (eventuelt malt fennikel)
  • 2 ts paprikapulver
  • 1/2 muskatnøtt (1 ts malt muskat)
  • 1 ts oregano, timian eller provencekrydder
  • 2 – 3 ss chiliflak (evt. 1 – 3 ts chilipulver)
  • 1 – 2 ts salt

DSC_1685 (2016-05-31)Bland sammen alle krydderne i en morter, hvis du trenger det. Mal krydderne til de er litt grovmalt. Det ser fint og rustikt ut, samtidig som du får noen små smaksbomber i munnen under pizzaspisingen. Veldig tilfredsstillende synes jeg.

Bland krydder, finhakket (eventuelt raspet) hvitløk, eddik og olje sammen med kjøttdeigen. Smak til med salt. Sett til side slik at kjøttdeigblandingen får hvilt seg, slik at smakene setter seg godt og får utviklet seg. Imens lager du pizzadeigen, for eksempel.

DSC_1699Når pizzadeigen er ferdig kjevlet ut, tomatsaus og ost er tatt på, er det på tide å legge på juksepølsen. Legg den rundt omkring på pizzaen som små boller. Pizzaen stekes i ovnen på varmluft, så varmt som ovnen din klarer. Etter 8 – 10 minutter er pizza med italiensk juksepølse ferdig. Håper maten smaker!

Filed Under: PIZZA, Pizza med kjøttfyll Tagged With: juksepølse, malt kjøtt, pizza

Previous Post: « Rabarbra -og ingefærchutney
Next Post: Hamburgerbrød med kefir »

Reader Interactions

Om meg

Jeg heter Kristin og har en klar agenda med bloggen Salt i grøten: å kaste minst mulig mat, handle på budsjett og ikke minst - lage god mat som alle klarer å lage. Les mer…

Håper du vil følge meg

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • RSS

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in