Pizza med italiensk juksepølse – en slags salchicha som er en krydret pølse fra Italia – er blitt veldig populært blant ungdommen hjemme hos oss. Ja, forresten, den er populær hos oss alle egentlig. Men vi av den eldre garde ønsker gjerne noe annet enn bare kjøtt på pizzaen. Vi har juksepølse i tillegg til grillede grønnsaker for eksempel, eller bare løk skjært i skiver, litt oliven og litt cheddarost. Ungene foretrekker bare juksepølse og ost.
- 400 gram kjøttdeig (ikke karbonade, det blir for magert)
- 4 fedd hvitløk
- 4 ss olje
- 1 ss hvitvinseddik (eventuelt eplesidereddik)
- 2 ss fennikelfrø (eventuelt malt fennikel)
- 2 ts paprikapulver
- 1/2 muskatnøtt (1 ts malt muskat)
- 1 ts oregano, timian eller provencekrydder
- 2 – 3 ss chiliflak (evt. 1 – 3 ts chilipulver)
- 1 – 2 ts salt
Bland sammen alle krydderne i en morter, hvis du trenger det. Mal krydderne til de er litt grovmalt. Det ser fint og rustikt ut, samtidig som du får noen små smaksbomber i munnen under pizzaspisingen. Veldig tilfredsstillende synes jeg.
Bland krydder, finhakket (eventuelt raspet) hvitløk, eddik og olje sammen med kjøttdeigen. Smak til med salt. Sett til side slik at kjøttdeigblandingen får hvilt seg, slik at smakene setter seg godt og får utviklet seg. Imens lager du pizzadeigen, for eksempel.
Når pizzadeigen er ferdig kjevlet ut, tomatsaus og ost er tatt på, er det på tide å legge på juksepølsen. Legg den rundt omkring på pizzaen som små boller. Pizzaen stekes i ovnen på varmluft, så varmt som ovnen din klarer. Etter 8 – 10 minutter er pizza med italiensk juksepølse ferdig. Håper maten smaker!
Legg igjen en kommentar