Rødbetsalat med dill og sitronskall er helt perfekt sammen med stekt fisk og skordalia – eller vanlig potetstappe. Men jammen var det ikke godt på knekkebrødet med cottage cheese også. Jeg er en stor fan av rødbeten, og synes den passer til nesten alt. Inkludert i kake!
Den beste måten å behandle rødbeter på synes jeg er å bake dem. Det behøver ikke å kreve noe mer enn å sette rødbetene på et bakepapirkledd stekeplate, men man kan også saltbake dem. Begge deler er veldig godt, men for å lage denne salaten så er det ingen av metodene som er å foretrekke fremfor en annen. Sett stekeovnen på 170 grader, uansett saltbaking eller ei.
Denne gangen har jeg saltbakt rødbetene. Da tok jeg grovsalt i en form, og satte rødbetene ned i saltet. Har du andre grønnsaker som skal saltbakes, kan du gjøre det i samme slengen. Da er det imidlertid viktig at du passer på grønnsakenes forskjellige steketid. Stek rødbetene i alt fra 40 minutter til 1,5 timer, alt etter størrelsen på betene. Avkjøl dem deretter.
Når rødbetene er avkjølt, skreller du rødbetene. For all del, hvis du ikke er glad i få rødfargede hender, er det veldig greit å bruke hansker når du skreller dem! Du trenger ikke å bruke rødbetene med en gang, de holder seg godt i kjøleskapet i noen dager.
- 500 gram kokte/bakte rødbeter
- 2 ss god olje
- 2 ss balsamicoeddik
- 1 ss rødløk (eller annen løk)
- 3 ss hakket dill
- 1/2 sitron, skallet
- Salt og pepper
Del rødbetene i terninger eller staver. Finhakk løk og dill, og bland dette med rødbetene. Ha i raspet sitron, olje og balsamico. Smak til med salt og pepper.
Hadde jeg vært deg, hadde jeg laget denne salaten en stund i forveien – for eksempel dagen før. Da kommer smakene virkelig til sin rett.
Rødbetsalat med dill og sitronskall serverte jeg sammen med stekt sei, og det smakte virkelig deilig. Den kan selvsagt spises til annen mat enn fisk, for eksempel tipper jeg svinekoteletter er veldig godt. Håper maten smaker!
Legg igjen en kommentar