• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

SALT I GRØTEN

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • SMÅRETTER & TILBEHØR
    • SUPPER
    • VEGETARRETTER
    • SALATER
    • KJØTTRETTER
    • FISK & SKALLDYR
    • PASTA
    • PIZZA
    • BAKST
    • KAKER
    • DESSERT
    • FROKOST
  • SPARETIPS

Rødbetsalat med dill og sitronskall

16. august 2017 By KristinKjos Leave a Comment

Rødbetsalat med dill og sitronskall er helt perfekt sammen med stekt fisk og skordalia – eller vanlig potetstappe. Men jammen var det ikke godt på knekkebrødet med cottage cheese også. Jeg er en stor fan av rødbeten, og synes den passer til nesten alt. Inkludert i kake!

Den beste måten å behandle rødbeter på synes jeg er å bake dem. Det behøver ikke å kreve noe mer enn å sette rødbetene på et bakepapirkledd stekeplate, men man kan også saltbake dem. Begge deler er veldig godt, men for å lage denne salaten så er det ingen av metodene som er å foretrekke fremfor en annen. Sett stekeovnen på 170 grader, uansett saltbaking eller ei.

Denne gangen har jeg saltbakt rødbetene. Da tok jeg grovsalt i en form, og satte rødbetene ned i saltet. Har du andre grønnsaker som skal saltbakes, kan du gjøre det i samme slengen. Da er det imidlertid viktig at du passer på grønnsakenes forskjellige steketid. Stek rødbetene i alt fra 40 minutter til 1,5 timer, alt etter størrelsen på betene. Avkjøl dem deretter.

Når rødbetene er avkjølt, skreller du rødbetene. For all del, hvis du ikke er glad i få rødfargede hender, er det veldig greit å bruke hansker når du skreller dem! Du trenger ikke å bruke rødbetene med en gang, de holder seg godt i kjøleskapet i noen dager.

  • 500 gram kokte/bakte rødbeter
  • 2 ss god olje
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ss rødløk (eller annen løk)
  • 3 ss hakket dill
  • 1/2 sitron, skallet
  • Salt og pepper

Del rødbetene i terninger eller staver. Finhakk løk og dill, og bland dette med rødbetene. Ha i raspet sitron, olje og balsamico. Smak til med salt og pepper.

Hadde jeg vært deg, hadde jeg laget denne salaten en stund i forveien – for eksempel dagen før. Da kommer smakene virkelig til sin rett.

Rødbetsalat med dill og sitronskall serverte jeg sammen med stekt sei, og det smakte virkelig deilig. Den kan selvsagt spises til annen mat enn fisk, for eksempel tipper jeg svinekoteletter er veldig godt. Håper maten smaker!

Filed Under: Røde salater, SALATER Tagged With: dill, rødbeter, sitron

Previous Post: « Veldig enkel linsesuppe
Next Post: Smuldrepai med solbær »

Reader Interactions

Om meg

Jeg heter Kristin og har en klar agenda med bloggen Salt i grøten: å kaste minst mulig mat, handle på budsjett og ikke minst - lage god mat som alle klarer å lage. Les mer…

Håper du vil følge meg

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • RSS

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in