• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

SALT I GRØTEN

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • SMÅRETTER & TILBEHØR
    • SUPPER
    • VEGETARRETTER
    • SALATER
    • KJØTTRETTER
    • FISK & SKALLDYR
    • PASTA
    • PIZZA
    • BAKST
    • KAKER
    • DESSERT
    • FROKOST
  • SPARETIPS

Skikkelig god pastasaus av rester

17. april 2017 By KristinKjos 2 Comments

Det er dager der jeg er lei av å lage mat (tro det eller ei, det skjer oss alle), og jeg tyr til rester i fryser og kjøleskap som bør spises oppDet er dager der jeg er lei av å lage mat (tro det eller ei, det skjer oss alle), og jeg tyr til rester i fryser og kjøleskap som bør spises opp. Særlig nå etter påske kan man sitte igjen med rester som selvfølgelig må spises opp. Siden pasta går til det meste, er dette et fint utgangspunkt for å bruke opp restemat. Videre fant jeg en liten kjøttrest etter en fajitasmiddag – her kan man like gjerne bruke rester etter søndagssteken – samt noe karbonadedeig, litt pizzasaus og noen cherrytomater som jeg egentlig skulle lage semitørkede tomater av, men som det aldri ble noe av. Nå i ettertid kan jeg si at jeg har laget en skikkelig god pastasaus av rester.

Egentlig hadde jeg ganske mye å lage pastasaus av. Sjekk etter i ditt eget kjøleskap og fryser, så ser du at det mest sannsynlig finnes rester og grønnsaker som fint kan omskapes til noe godt. Om du bare har litt løk, så holder faktisk det også. Tro det eller ei!

Denne gangen brukte jeg følgende:

  • Litt kjøttdeig
  • En liten kjøttrest (ta det du har tilgjengelig)
  • Pizzasaus
  • Noen cherrytomater
  • 2 ss olje
  • Salt og pepper
  • Pasta
  • Parmesanost
  • Litt persille

Stek kjøttdeigen i olje til den er skikkelig brunet, tilsett så cherrytomatene og stek dette videre. Tilsett kjøttrestene du har: det går helt fint å blande forskjellig typer kjøtt. Gamle svinekoteletter, biffkjøtt, eller kyllingkjøtt. Ta det du har og skjær det eventuelt i små terninger. Tilsett pizzasausen, eller en tomatboks om du har det istedet. Hvis du bare har tomatpuré går det også fint. Da tilsetter du bare vann. Poenget er å se mulighetene, og utnytte dem. Har du ikke kjøttrester, men bare litt grønnsaker så er det like godt! Her har jeg flere gode tips du kan bla deg gjennom, og dem kan du sjekke ut her.Det er dager der jeg er lei av å lage mat (tro det eller ei, det skjer oss alle), og jeg tyr til rester i fryser og kjøleskap som bør spises opp

Da er det bare å la alt koke godt sammen, mens pastaen kokes etter anvisning på pakken. Ja, forresten. Dette er jo restemat. Kanskje lurt å sette på pastavannet før du begynner å lage selve sausen. Det kan du imidlertid bestemme selv. Husk å smake til med salt og pepper.

Jeg forsøker å ha litt ost tilgjengelig i kjøleskapet, og her kan du bruke det du har. Jeg hadde både parmesanost og litt persille i dag, og det hjelper både på smak og utseende. Dette ble en skikkelig god pastasaus av rester. Det er verdt et forsøk. Håper maten smaker!Det er dager der jeg er lei av å lage mat (tro det eller ei, det skjer oss alle), og jeg tyr til rester i fryser og kjøleskap som bør spises opp

Filed Under: Kjøtt, PASTA, SPARETIPS Tagged With: karbonadedeig, pasta, restemat, tomater

Previous Post: « Eltefritt brød med rug
Next Post: Pizza med karamellisert løk »

Reader Interactions

Om meg

Jeg heter Kristin og har en klar agenda med bloggen Salt i grøten: å kaste minst mulig mat, handle på budsjett og ikke minst - lage god mat som alle klarer å lage. Les mer…

Håper du vil følge meg

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • RSS

Comments

  1. Birtes tur- og idéblogg says

    17. april 2017 at 22:03

    Mmmmm, dette ser kjempegodt ut. Må prøves for jeg er igang med å spise opp rester etter påsken

    Svar
    • KristinKjos says

      3. mai 2017 at 20:42

      Håper det smakte 😉

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in