Smuldrepai med solbær vil jeg anbefale alle solbærelskere å lage. Dette er snadder, altså! Oppskriften har jeg ikke sugd av mitt eget hjerte, men delvis lånt av den superflinke Elin Vatnar Nilsen som driver bloggen krem.no.
Nå for tiden er det nesten for sent å plukke solbær, men det er akkurat nå bærene er søtest også. Jeg plukket de siste, søte bærene til denne desserten for bare noen dager siden. Jammen er jeg glad for at jeg lot noen bær stå igjen.
Til deg som er så heldig å ha frosne solbær i fryseren, det går helt fint å bruke dem til denne smuldrepaien. Det eneste som du trenger å huske på er å forlenge steketiden.
- 160 gram solbær
- 2,5 dl havregryn
- 1, 5 dl sukker (helst demerara, ikke nødvendig)
- 50 gram smør
Sett stekeovnen på 180 – 200 grader. Smuldre sammen smør, havregryn og sukker. Ha solbærene i en liten form med høye kanter, og smuldre deigen over dem. Prøv å dekke bærene til så godt det lar seg gjøre. Sett desserten midt i stekeovnen, og stek den fra 15 – 20 minutter.
Server smuldrepai med solbær med vaniljeis, for eksempel. Eller litt krem. Dette er en deilig dessert sånn på sensommeren. Håper maten smaker!
Legg igjen en kommentar