Sprøstekt sei er veldig grei og anvendelig hverdagsmat. Dessuten er det billig mat. Her kan du gjerne gjøre som meg, å benytte deg av seiblokkene. De er ikke å forakte, tvert i mot! Skulle du ha tilgang på fersk sei…jahhh, det er jo bare kjempegodt. Det kan vi alle være enige i. Men har du ikke tilgang på det, så er det helt ok med seiblokk, mener nå jeg.
- 800 gram sei
- 1 dl havregryn
- 1 dl hvetemel
- 1 – 2 ts salt
- 1 ts pepper
- Smør og olje til steking
Det er viktig å huske på følgende hvis du benytter seiblokk: fisken smaker og holder seg best om du tar den ut dagen før og tiner dem sakte i kjøleskapet. Tørk så godt av fisken og drypp over sitronsaft. La den stå 5 minutter, og tørk av fisken en gang til. Da er den klar til å brukes.
Bland havregryn, hvetemel, salt og pepper sammen. I en stekepanne har du i halvt om halvt med smør og olje. Når smøret er smeltet, og stekepannen har fått en middels temperatur er den klar for å steke fisken. Legg fiskestykket i blandingen, og sørg for at hele fisken er dekket. Legg fisken forsiktig over i stekepannen, og på dette tidspunktet er det viktig at fisken får ligge i fred. Stek fisken på middels varme i 4 minutter, snu så fiskestykket og stek den i ytterligere 4 minutter. Det kan hende at det holder med 3 minutter etter at du har snudd fisken, men her må du nesten prøve deg litt frem.
Sprøstekt sei kan serveres ganske så tradisjonelt med poteter og stekt løk, og litt grønnsaker til. Jeg serverte den denne gangen sammen med rødbetsalat med dill og sitronskall og skordalia, og litt smørdampet kål. Kjempegod kombinasjon. Håper maten smaker!
Legg igjen en kommentar