• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

SALT I GRØTEN

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • SMÅRETTER & TILBEHØR
    • SUPPER
    • VEGETARRETTER
    • SALATER
    • KJØTTRETTER
    • FISK & SKALLDYR
    • PASTA
    • PIZZA
    • BAKST
    • KAKER
    • DESSERT
    • FROKOST
  • SPARETIPS

Sprøstekt sei

27. august 2017 By KristinKjos Leave a Comment

Hvem liker ikke sprøstekt sei? Verdens enkleste fastfood!Sprøstekt sei er veldig grei og anvendelig hverdagsmat. Dessuten er det billig mat. Her kan du gjerne gjøre som meg, å benytte deg av seiblokkene. De er ikke å forakte, tvert i mot! Skulle du ha tilgang på fersk sei…jahhh, det er jo bare kjempegodt. Det kan vi alle være enige i. Men har du ikke tilgang på det, så er det helt ok med seiblokk, mener nå jeg.

  • 800 gram sei
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl hvetemel
  • 1 – 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • Smør og olje til steking

Det er viktig å huske på følgende hvis du benytter seiblokk: fisken smaker og holder seg best om du tar den ut dagen før og tiner dem sakte i kjøleskapet. Tørk så godt av fisken og drypp over sitronsaft. La den stå 5 minutter, og tørk av fisken en gang til. Da er den klar til å brukes.

Bland havregryn, hvetemel, salt og pepper sammen. I en stekepanne har du i halvt om halvt med smør og olje. Når smøret er smeltet, og stekepannen har fått en middels temperatur er den klar for å steke fisken. Legg fiskestykket i blandingen, og sørg for at hele fisken er dekket. Legg fisken forsiktig over i stekepannen, og på dette tidspunktet er det viktig at fisken får ligge i fred. Stek fisken på middels varme i 4 minutter, snu så fiskestykket og stek den i ytterligere 4 minutter. Det kan hende at det holder med 3 minutter etter at du har snudd fisken, men her må du nesten prøve deg litt frem.

Sprøstekt sei kan serveres ganske så tradisjonelt med poteter og stekt løk, og litt grønnsaker til. Jeg serverte den denne gangen sammen med rødbetsalat med dill og sitronskall og skordalia, og litt smørdampet kål. Kjempegod kombinasjon. Håper maten smaker!Hvem liker ikke sprøstekt sei? Verdens enkleste fastfood!

Filed Under: FISK & SKALLDYR, Sei Tagged With: havregryn, sei

Previous Post: « Smuldrepai med solbær
Next Post: Vegetarlasagne »

Reader Interactions

Om meg

Jeg heter Kristin og har en klar agenda med bloggen Salt i grøten: å kaste minst mulig mat, handle på budsjett og ikke minst - lage god mat som alle klarer å lage. Les mer…

Håper du vil følge meg

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • RSS

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in