• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

SALT I GRØTEN

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • SMÅRETTER & TILBEHØR
    • SUPPER
    • VEGETARRETTER
    • SALATER
    • KJØTTRETTER
    • FISK & SKALLDYR
    • PASTA
    • PIZZA
    • BAKST
    • KAKER
    • DESSERT
    • FROKOST
  • SPARETIPS

Stekt nykål med bønner og slikt

31. mai 2017 By KristinKjos 2 Comments

Stekt nykål med bønner og slikt er for de dagene man kommer sent hjem fra jobb og man er trøtt og sliten. Her får du i deg alt du trenger for å holde ut til kvelden og puten, godnatt. Igjen, jeg kan ikke få skrytt nok av hvor deilig det er med skikkelig paprikapulver. Jeg anbefaler alle som har en internasjonal matbutikk i nærheten av seg å gå inn og snoke i hyllene etter godsakene. Skikkelig deilig tørket og knust paprika er ikke å forakte.

  • 300 gram nykål
  • 1 boks hvite bønner (230 gram)
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 paprika
  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk (kan sløyfes)
  • 1 ss tørket paprika (eller vanlig paprikapulver)
  • 1 ts cumin
  • Salt og pepper

Dette er veldig enkelt å lage! Hakk løk og paprika i så små eller store biter du liker. Stek dette mykt i olje i en litt vid stekepanne, og tilsett så raspet hvitløk, cumin og paprika. Mens løk og paprika steker, finstrimler du kålen og skyller bønnene godt. Tilsett så dette, og stek videre mens du vender kålen og bønnene inn i røren på stekepannen. Stek alt til kålen så vidt begynner å falle sammen, men fortsatt har den lille krønsjen sin.

Stekt nykål med bønner og slikt, serverte jeg sammen med grillet sommerkotelett. Det var en veldig god kombinasjon. Ellers kan jeg tenke meg at bare litt deilig brød til, holder i lange baner. Husk å ikke salte for mye, for sommerkoteletter har en tendens til å være veldig salt. Håper maten smaker!Stekt nykål med bønner og slikt er for de dagene man kommer sent hjem fra jobb og man er trøtt og sliten.

Filed Under: Bønner, linser o.l., SMÅRETTER & TILBEHØR, VEGETARRETTER Tagged With: bønner, paprika, sommerkål

Previous Post: « Pasta med urter
Next Post: Rabarbrakake »

Reader Interactions

Om meg

Jeg heter Kristin og har en klar agenda med bloggen Salt i grøten: å kaste minst mulig mat, handle på budsjett og ikke minst - lage god mat som alle klarer å lage. Les mer…

Håper du vil følge meg

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • RSS

Comments

  1. Birtes tur- og idéblogg says

    4. juni 2017 at 13:50

    Jeg elsker stekt nykål og prøver gjerne din variant og.

    Svar
    • KristinKjos says

      11. juni 2017 at 18:16

      Stekt nykål er også noe av det beste jeg vet. Hvordan steker du den, Birte?

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in