Stekt nykål med bønner og slikt er for de dagene man kommer sent hjem fra jobb og man er trøtt og sliten. Her får du i deg alt du trenger for å holde ut til kvelden og puten, godnatt. Igjen, jeg kan ikke få skrytt nok av hvor deilig det er med skikkelig paprikapulver. Jeg anbefaler alle som har en internasjonal matbutikk i nærheten av seg å gå inn og snoke i hyllene etter godsakene. Skikkelig deilig tørket og knust paprika er ikke å forakte.
- 300 gram nykål
- 1 boks hvite bønner (230 gram)
- 2 ss nøytral olje
- 1 paprika
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk (kan sløyfes)
- 1 ss tørket paprika (eller vanlig paprikapulver)
- 1 ts cumin
- Salt og pepper
Dette er veldig enkelt å lage! Hakk løk og paprika i så små eller store biter du liker. Stek dette mykt i olje i en litt vid stekepanne, og tilsett så raspet hvitløk, cumin og paprika. Mens løk og paprika steker, finstrimler du kålen og skyller bønnene godt. Tilsett så dette, og stek videre mens du vender kålen og bønnene inn i røren på stekepannen. Stek alt til kålen så vidt begynner å falle sammen, men fortsatt har den lille krønsjen sin.
Stekt nykål med bønner og slikt, serverte jeg sammen med grillet sommerkotelett. Det var en veldig god kombinasjon. Ellers kan jeg tenke meg at bare litt deilig brød til, holder i lange baner. Husk å ikke salte for mye, for sommerkoteletter har en tendens til å være veldig salt. Håper maten smaker!
Jeg elsker stekt nykål og prøver gjerne din variant og.
Stekt nykål er også noe av det beste jeg vet. Hvordan steker du den, Birte?