Når du er trøtt og sliten er det godt å ty til superenkel kyllingform med pasta. I tillegg til å være enkel å lage, inneholder den få ingredienser og smaker utrolig godt! Rene kinderegget, altså. I denne retten har jeg brukt utbeinet kyllinglår, men det går helt fint å bruke kyllingfilet også. Da er det viktig å huske på å redusere steketiden noe. Forresten, hvis du ikke har lyst på kylling, så er det helt greit å servere denne vegetarisk også. Like godt!
- 400 gram kylling uten ben
- 2 ss olje
- 8 sjampinjonger
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
- 1 paprika
- 2 ss balsamicoeddik
- 1 boks hermetiske tomater
- 1/2 boks vann
- Litt urter hvis du har (ikke nødvendig)
- Basilikum
- Salt og pepper
Sett stekeovnen på 200 grader før du gjør noe annet. Begynn så med å dele sopp i skiver og stek den fin og brun i en stekepanne med litt olje. Strø litt salt på, slik at soppen får en enda bedre smak. Tro meg, det er verdt å huske på det. Ha soppen i en ildfast form. Rasp hvitløk, og del opp løk og paprika og ha dette også i formen. Tilsett balsamicoeddik, vann og tomater. Bland i litt urter hvis du ønsker det. Pepre og salte kyllingen, og legg den i hele stykker på toppen av formen. Sett den inn i stekeovnen i 20 – 40 minutter (avhengig av type kyllingkjøtt du bruker).
Kok opp pasta, og imens hakker du en bunt med basilikum. Hvis du ikke har basilikum, så gjør det selvfølgelig ingen ting. Når den superenkle kyllingformen er ferdig, strø all basilikum over og dytt den litt ned i formen.
Da er superenkel kyllingform med pasta herved servert. Se, det var vel ingen sak på en helt vanlig hverdag. Håper maten smaker!
Ser herlig ut!
Tusen takk for det, Espen! Beklager så sent svar, men jeg har vært litt fraværende her i det siste 🙂