• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

SALT I GRØTEN

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • SMÅRETTER & TILBEHØR
    • SUPPER
    • VEGETARRETTER
    • SALATER
    • KJØTTRETTER
    • FISK & SKALLDYR
    • PASTA
    • PIZZA
    • BAKST
    • KAKER
    • DESSERT
    • FROKOST
  • SPARETIPS

Vegetarlasagne

4. september 2017 By KristinKjos 2 Comments

Vegetarlasagne lager jeg når det er på tide å bruke opp grønnsakene i kjøleskapet. Da lager jeg som regel opp masse deilig tomatsaus, og i den finner alle typer grønnsaker veien. Det er jo selvfølgelig en sannhet med modifikasjoner: kål av ymse slag eller brokkoli, holder jeg utenfor denne sausen. Dette er imidlertid smak og behag..Ellers går det meste. Denne gangen ønsket jeg å få en litt kjøttaktig konsistens på lasagnaen, og til det gikk jeg innkjøp av litt aromasopp. Ellers var alt gamle rester som trengtes å spises opp.

Det er viktig å tenke like mye på konsistens som på smak, når man lager vegetarlasagne. Det må være noe som gir litt tyggemotstand, ellers blir det en uspennende affære. For å få det kan man for eksempel steke noen grønnsaker, dele noe i større biter enn noe annet, og så videre. I tillegg kan man tilsette litt pinjekjerner eller andre nøtter, mandler etc, som man har i skapet. Her er det fritt fram egentlig, og jeg setter stor pris på om du har noen egne tips du kan dele med meg? Skriv en kommentar i kommentarfeltet, da vel!

Rød saus:

  • 2 løk (her kan du bruke alt mulig av løk eller purre)
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 tomatbokser
  • 1 tomatboks med vann
  • 3 ss tomatpuré
  • 500 gram med ymse grønnsaker. Jeg brukte: gulrøtter, squash, litt gammel sellerirot, paprika, gamle tomater
  • 1 – 2 ts oregano
  • 1 – 2 ts timian
  • 1 – 2 ss olje
  • 1 – 2 ss sukker
  • Salt og pepper
  • 1 – 2 ss rødvinseddik

Soppfyll:

  • 200 gram aromasopp
  • 1 stor purre (og litt vårløk. Kan byttes ut med spinat, for eksempel)
  • 1 – 2 ss olje
  • 1 ss smør
  • Salt og pepper

Hvit saus:

  • 1 beger cottage cheese
  • 300 gram parmesanost
  • 2 – 3 dl matfløte
  • Salt og pepper

Samt:

  • Lasagneplater
  • Osterester, parmesanost etc.

Hakk løk, rasp gulrøtter, hakk de andre grønnsakene opp i små terninger (hvis du liker det), og stek alt mykt i en stor gryte. Tilsett så eddik og la den fordampe før du har i tomatpuréen. Stek tomatpuréen i 2 minutter under omrøring. Ha i de hermetiske tomatene, vannet og krydderet. Nå er det bare å koke alt godt sammen til store deler av væsken har fordampet. Husk å røre i sausen en gang i blant! Smak til med salt, pepper og sukker underveis.

Dette er sånn mat der det er helt ok å forsyne seg grådig, plassere seg foran en deilig film og et rødvinsglass, og gafle i seg.På dette tidspunktet er det fint å sette stekeovnen på 180 grader. Hvis du har det litt travelt, fyr den opp til 200 grader. Det er helt ok.

Mens tomatsausen putrer, lager du soppfyllingen. Del soppen i foretrukne skiver, og stek den i olje og smør. Salte og pepre dem godt i stekeprosessen. Jeg synes sopp er aller best godt stekt, og det er den når den er halvert i størrelse og er fine og brune. I tillegg kjenner du det godt på lukten når de er ferdige. Da skal de gi fra seg en kraftig og kjøttfull aroma. Når soppen er ferdigstekt tilsettes finstrimlet purre, og stek den myk og deilig. Sett soppfyllet til side.

I denne lasagnen brukte jeg en superenkel saus. Jeg blandet vanlig cottage cheese (ikke bruk mager type her), parmesanost og matfløte, og moset den glatt og fin med stavmikseren. Så smakte jeg den til med salt og pepper. Hvis du foretrekker en helt vanlig hvit saus – bechamelsaus –  så er det selvfølgelig veldig godt til denne lasagnen også.

Ha tomatsaus i bunnen av en ildfast form med høye kanter. Ha så et lag med lasagneplater oppå tomatsausen. Oppå lasagneplatene har du et tynt lag med ostesaus, og så har du i soppfyll, og så et nytt lag med lasagneplater. Gjenta dette til formen er full, og avslutt med et litt tykkere lag med ostesaus. Oppå ostesausen har du raspet ost. Sett lasagnen i stekeovnen, og stek den i 20 – 30 minutter. Da skal den boble godt og være fin og brun på toppen.Dette er sånn mat der det er helt ok å forsyne seg grådig, plassere seg foran en deilig film og et rødvinsglass, og gafle i seg.

Det er selvfølgelig veldig godt med en grønn salat med en vinaigrette til vegetarlasagne, men du behøver ikke. Dette er sånn mat der det er helt ok å forsyne seg grådig, plassere seg foran en deilig film og et rødvinsglass, og gafle i seg. Håper maten smaker!Dette er sånn mat der det er helt ok å forsyne seg grådig, plassere seg foran en deilig film og et rødvinsglass, og gafle i seg.

Filed Under: Grønnsakersretter, Pasta, SPARETIPS, VEGETARRETTER Tagged With: lasagne, sopp, tomatsaus

Previous Post: « Sprøstekt sei
Next Post: Kokos -og sitruskake »

Reader Interactions

Om meg

Jeg heter Kristin og har en klar agenda med bloggen Salt i grøten: å kaste minst mulig mat, handle på budsjett og ikke minst - lage god mat som alle klarer å lage. Les mer…

Håper du vil følge meg

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • RSS

Comments

  1. Astri Hetland says

    4. september 2017 at 21:59

    Jeg bruker tynne skiver squash istedenfor pasta, har overskudd av squash…..godt tips med det en har i kjølen?

    Svar
    • KristinKjos says

      13. september 2017 at 21:57

      Det med å bruke squash istedet for pasta, er et kjempegodt tips! Magrere er det også, og kjempegodt! Tusen takk for responsen, og beklager det alt for trege svaret 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in